ღ Teleći odresci u umaku & rižoto od gljiva
Ručak ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci:za 4 osobe vrjeme pripreme 60 min
4 odreska
po ukusu sol, papar
sviježe začinsko bilje ružmarin, kadulja, timijan
1 žlica ulje
1 kapula
1dcl bijelo vino
po potrebi voda
po potrebi brašno
Za lovački umak:
4 žlice maslaca
pola glavice luka
1-2 češnja češnjaka
sol
žlica brašna
1 dcl bijelog vina
1,5 dcl bistre juhe
2 žlice koncentrata rajčice
žlica peršina
žlica senfa
Za prilog:
300 g šampinjoni
240 g riža
kockica maslac
po ukusu sol, papar
Priprema:
Meso poravnajte i
začininite sol , papar svježi listići ružmarina kadulje timijana
bosiljka.
Ostavite da odstoji 15-20 minuta prije pečenja, a ako želite intenzivniji okus, učinite to dan ranije ili meso
bosiljka.
Ostavite da odstoji 15-20 minuta prije pečenja, a ako želite intenzivniji okus, učinite to dan ranije ili meso
ostavite da odstoji preko
noći. Ako meso ostavljate duže , izostavite sol i dodajte je neposredno prije
pečenja, jer će u suprotnom sol iz mesa izvući sokove i ostaviti ga suhim.
Odreske protresite jednu stranu uvaljajte u brašno.
Slažite ih u posudu za pečenje u koju ste stavili ulje po
cijeloj površini s pobrašnjenom stranom
Luk ogulite i narežite na ploške,poslažite na odreske. Dodajte
začinsko bilje i ukoliko ih imte više te
vode, poklopte i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 C15- ak
minuta , zatim dodajte umak
Priprema
umaka:
Na maslacu (2 žlice) propirjajte luk i češnjak, posolite i pirjate
nekoliko minuta. Umiješajte
brašno, dolitjte vino i kuhajte još nekoliko
minuta. Dodajte juhu, koncentrat rajčice i kuhate
dok se umak ne počne
zgušnjavati. Na kraju dodate preostali maslac, peršin i senf.
koncentrat od rajčice u koji smo umiješali malo šećera. Zalijte odreske
koncentrat od rajčice u koji smo umiješali malo šećera. Zalijte odreske
Vratite
u pećnicu , pecite dok meso nije mekano, a umak zgusnut.
Poslužite uz rižoto od
gljiva ili neki drugi prilog po želji
Prilog:
Na maslacu prepržite rižu, kad bude vruća zalijte je bijelim
vinom.
Sačekajte da vino ishlapi, pa prelijte toplom juhom ili vodom koliko je potrebno da prekrije rižu.
Sačekajte da vino ishlapi, pa prelijte toplom juhom ili vodom koliko je potrebno da prekrije rižu.
Na drugoj jako vrućoj tavi prepržite oprane i narezane
gljive tek toliko da se zarumene i da zamiriše.
Miješajte stalno rižu i pred kraj kuhanja dodajte joj prepržene
gljive.
Rižoto na kraju povežite maslacem u kockicama.
Dobar tek!
Rižoto na kraju povežite maslacem u kockicama.