ღPunjene paprike


Klasik bez kojeg mi je nazamislivo ljeto su punjene paprike . Bez zaprške i bez jaja, onako 

kako ih je pravila moja mama. Odlična strana ovog jela je to što 

se može napraviti veća količina za više dana pa ih ja spremim u  škrinju  da ih ima kad ih se 

zaželimo do mjesec dana nakon ,a paprike podgrijavanjem  još su ukusnije. 

Punjenu papriku napravila sam sinoć,dio ostavila za današnji ručak ,ovaj puta uz lešo krumpir.

❀ヅ❤♫ :)  



Sastojci :

18-20 manjih paprika babura ili roga

800g mljevenog mesa (mješano)

100g riže

4-5 zrna češnjaka

2 kapule

peršin list

bosiljak list

sol, papar, vegeta

žličica šećera

mljevena slatka crvena paprika

pasatta pasirana rajčica 500g

ulje



Postupak:

Paprike oprati i izdubiti im sredinu ,očistiti od sjemenki.


Oprati/ očistiti i nasjeckati  češnjak, kapulu i peršin.


U većoj posudi pomiješati meso,rižu,kapulu, češnjak i začine. Dobro izmiješati masu dok ne postane

kompaktna.

Puniti paprike do 1 cm ispod vrha (jer će se kuhanjem meso ‘podići’).



Slagati paprike u veliki dublji lonac(u kojem ste prethodno na zagrijanom ulju prodinstali nasjeckanu

kapulu i češnjak) otvorom prema gore.


Zaliti paprike passatom i vodom, povegetiti ili posoliti,dodati malo šećera, ubaciti par listova

bosiljka i pustiti da zakuha.

Kuhati na laganoj vatri najmanje 1,5 sat, dok meso ne omekša(povremeno protresti lonac).

Poslužiti uz kuhani krumpir,pire krumpir, ili s nekim finim kruhom.
.

Dobar tek!

Popularno

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Juha od suhog boba

ღ Pure magic