ღPunjene paprike
Klasik bez kojeg mi je nazamislivo ljeto su punjene paprike . Bez zaprške i bez jaja, onako
kako ih je pravila moja mama. Odlična strana ovog jela je to što
se može napraviti veća količina za više dana pa ih ja spremim u škrinju da ih ima kad ih se
zaželimo do mjesec dana nakon ,a paprike podgrijavanjem još su ukusnije.
Punjenu papriku napravila sam sinoć,dio ostavila za današnji ručak ,ovaj puta uz lešo krumpir.
❀ヅ❤♫ :)
Sastojci :
18-20 manjih paprika babura ili roga
800g mljevenog mesa (mješano)
100g riže
4-5 zrna češnjaka
2 kapule
peršin list
bosiljak list
sol, papar, vegeta
žličica šećera
mljevena slatka crvena paprika
pasatta pasirana rajčica 500g
ulje
Postupak:
18-20 manjih paprika babura ili roga
800g mljevenog mesa (mješano)
100g riže
4-5 zrna češnjaka
2 kapule
peršin list
bosiljak list
sol, papar, vegeta
žličica šećera
mljevena slatka crvena paprika
pasatta pasirana rajčica 500g
ulje
Postupak:
Paprike oprati i izdubiti im sredinu ,očistiti od sjemenki.
Oprati/ očistiti i nasjeckati češnjak, kapulu i peršin.
U većoj posudi pomiješati meso,rižu,kapulu, češnjak i začine. Dobro izmiješati masu dok ne postane
kompaktna.
Puniti paprike do 1 cm ispod vrha (jer će se kuhanjem meso
‘podići’).
Slagati paprike u veliki dublji lonac(u kojem ste prethodno na zagrijanom ulju prodinstali nasjeckanu
kapulu i češnjak) otvorom prema gore.
Slagati paprike u veliki dublji lonac(u kojem ste prethodno na zagrijanom ulju prodinstali nasjeckanu
kapulu i češnjak) otvorom prema gore.
Zaliti paprike passatom i vodom, povegetiti ili posoliti,dodati malo šećera, ubaciti par listova
bosiljka i pustiti da zakuha.
bosiljka i pustiti da zakuha.
Kuhati na laganoj vatri najmanje 1,5 sat, dok meso ne
omekša(povremeno protresti lonac).
Poslužiti uz kuhani krumpir,pire krumpir, ili s nekim finim kruhom.
.
.
Dobar tek!