ღ Piletina s patlidžanima



Lagan i jednostavan obrok prilagodljiv LCHF modelu prehrane ❀ヅ❤♫ :)


Sastojci: za 4 osobe   Vrijeme pripreme 40 min

  • pileća prsa filet (bijelo meso bez kosti)
  • 1 patliđžan
  • 1/2 dcl bijelog vina
  • 3-4 pomidor ili kantica pelati
  • stuk mladi luk
  • žlica maslinovo ulje
  • po ukusu sol, papar
  • malo češnjaka u granulama
  • sušeni bosiljak
  • prstohvat šećera
  • 100 g mozarella


Priprema:

Pileća prsa nasjeckajte na kockice, dodajte sol i papar češnjak u granulama ,promiješajte i ostavite da 

odstoji. Na tavi na zagrijanoj masnoći prepržite nasjeckani luk i dodajte piletinu. Pirjajte 10-ak 

minuta.



Piletinu izvadite iz tave i dodajte nasjeckani patlidžan.Podlijte vinom, 



pirjajte 5 minuta i potom dodajte nasjeckanu rajčicu ili pelate iz konzerve.



Vratite piletinu u umak i kuhajte dok dio tekućine ne ispari.



Kada je umak gotov istrgajte mozzarellu, promiješajte .



Jelo  sam poslužila samostalno. Vi po želji poslužite  uz tjesteninu , rižu ...



*Recept je prilagodljiv LCHF prehrani u tom slučaju  poslužite uz kruh od zamjenskih brašna: (kokosovog, bademovog, lanenog, sezamovog, bučinog, makovog...)  ili pire od korabe , špagete od tikvica  ... 
također možete poslužiti i bez dodavanja mozzarelle ukoliko ju ne volite.


Dobar tek !

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom