ღ 5,10,15 Sašin kolač
Jednostavan ,brz ,fin kolač od namirnica koje imate skoro uvijek pri ruci.
isprobano po receptu sa stranice ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci:
4 jaja
200g šećera
1 vanil šećer
1,5 dcl mlijeka
50ml ulja
250g brašna (Glatko)
prstohvat soli
½ praška za pecivo
1 žlica krem namaza od
lješnjaka Ili čokolade
1 žlica kakaa
malo maslaca za premazati
lim (35 X 20) za pečenje
Priprema:
Jaja sa šećerom dobro promiješati 2 minute. Nemojte
koristiti mikser jer će on napraviti
kremu ili ga koristite na najmanjoj brzini.
Zatim dodajte vanil šećer i ponovo dobro miješajte postupno dodavajući mlijeko,dodajte ulje,
promiješajte pa dodajte brašno u koje ste prethodno umiješali malo soli i prašak za pecivo.
Ponovo sve dobro promiješati pa smjesu podijeliti na 3 približno jednaka dijela
U jednu smjesu dodajte namaz od lješnjaka ili čokolade i kakao i dobro promiješajte.
Namastite lim za pečenje dimenzija 35 x 20 , pobrašnite, a višak brašna otreste.
Izlijte s vijetlu smjesu pa pecite na 200 C 5 minuta
Preko polupečene prve svijetle smjese izlite tamni dio pa pecite narednih 10 minuta
na 200 C.
Zatiom izlijte preostali svijetli dio i pecite 15 minuta također na 200 C
Nakon proteka vremena tj. završnih 15 minuta pečenja, ostavite pećnicu zatvorenu narednih
20 minuta, pa tek onda izvadite,imajte na umu koliko vašoj pećnici treba da se ohladi, u
pitanju su minute. Ukoliko vašoj pećnici treba dulje da se ohladi, tada bi bilo najbolje da
ostavite kolač u također ugašenoj poluotvorenoj pećnici da kolač ne izgori ako pećnica još
dugo dugo održava unutarnju temperaturu visokom.
Kolač može rezati mlak, ne morate ga hladiti , pospite šećerom u prahu i poslužite.
Uživajte!
kremu ili ga koristite na najmanjoj brzini.
Zatim dodajte vanil šećer i ponovo dobro miješajte postupno dodavajući mlijeko,dodajte ulje,
promiješajte pa dodajte brašno u koje ste prethodno umiješali malo soli i prašak za pecivo.
Ponovo sve dobro promiješati pa smjesu podijeliti na 3 približno jednaka dijela
U jednu smjesu dodajte namaz od lješnjaka ili čokolade i kakao i dobro promiješajte.
Namastite lim za pečenje dimenzija 35 x 20 , pobrašnite, a višak brašna otreste.
Izlijte s vijetlu smjesu pa pecite na 200 C 5 minuta
Preko polupečene prve svijetle smjese izlite tamni dio pa pecite narednih 10 minuta
na 200 C.
Zatiom izlijte preostali svijetli dio i pecite 15 minuta također na 200 C
Nakon proteka vremena tj. završnih 15 minuta pečenja, ostavite pećnicu zatvorenu narednih
20 minuta, pa tek onda izvadite,imajte na umu koliko vašoj pećnici treba da se ohladi, u
pitanju su minute. Ukoliko vašoj pećnici treba dulje da se ohladi, tada bi bilo najbolje da
ostavite kolač u također ugašenoj poluotvorenoj pećnici da kolač ne izgori ako pećnica još
dugo dugo održava unutarnju temperaturu visokom.
Kolač može rezati mlak, ne morate ga hladiti , pospite šećerom u prahu i poslužite.
Uživajte!