ღ Svinjski medaljoni i povrće s grila

Svinjski biftek, file ili lungić  mariniran u senfu,uz  sezonsko povrće iz vrta. Ukusno jelo brze i jednostavne pripreme na grill tavi , savršeno za ovaj nedjeljni ručak s obitelji .❀ヅ❤♫ :)  


Sastojci :za 4 osobe   vrijeme pripreme 25 min

1 kom svinjski file

1 patlilidžan

1 crvena paprika

1 tikvica

4 žlice senfa

1 žlica korijander u sjemenkama

1 žlica svinjska mast

sol, papar


Postupak:


Svinjski file očistite od žilica. Narežite ga na medaljone debljine otprilike 4-5 cm.Povrće očistite, 

operite i narežite .Sjemenke korijandera zdrobite u mužaru .
   


U prikladnu posudu stavite senf, svinjsku mast, i mrvljene sjemenke korijandera,

začinite solju i paprom , izmješajte sastojke.

U dobivenu mješavinu stavite narezane  medaljone, sve zajedno dobro promješajte  i

ostavite da se marinira.

Za to vrijeme kockice povrća popržite  na blago namašćenoj  grill tavi . 



 Ispecite ih sa svih strana, uz prema potrebi , povremeno dodavanje ulja.



Nakon 7-8 minuta povrće izvadite, odložite na stranu, a na masnoću od pečenja

stavite marinirane medaljone i pecite ih sa svake strane po 4 minute.


Medaljone i povrće rasporedite na tanjure i poslužite uz sezonsku salatu.



Dobar tek !

po receptu by Almo Čatlak izvor

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom