ღ Svinjski medaljoni i povrće s grila
Svinjski biftek, file ili lungić mariniran u senfu,uz sezonsko povrće iz vrta. Ukusno jelo brze i jednostavne pripreme na grill tavi , savršeno za ovaj nedjeljni ručak s obitelji .❀ヅ❤♫ :)
Sastojci :za 4 osobe vrijeme pripreme 25 min
1 kom svinjski file
1 patlilidžan
1 crvena paprika
1 tikvica
4 žlice senfa
1 žlica korijander u sjemenkama
1 žlica svinjska mast
sol, papar
Postupak:
Svinjski file očistite od žilica. Narežite ga na medaljone
debljine otprilike 4-5 cm.Povrće očistite,
operite i narežite .Sjemenke korijandera zdrobite u mužaru .
U prikladnu posudu stavite senf, svinjsku mast, i mrvljene
sjemenke korijandera,
začinite solju i paprom , izmješajte sastojke.
U dobivenu mješavinu stavite narezane medaljone, sve zajedno dobro promješajte i
ostavite da se marinira.
Za to vrijeme kockice povrća popržite na blago namašćenoj grill tavi .
Nakon 7-8 minuta povrće izvadite, odložite na stranu, a na
masnoću od pečenja
stavite marinirane medaljone i pecite ih sa svake strane po
4 minute.
Medaljone i povrće rasporedite na tanjure i poslužite uz
sezonsku salatu.
Dobar tek !
po receptu by Almo Čatlak izvor
Primjedbe
Objavi komentar