ღ Lešo riba i blitva s krumpirom




Lešo riba uz blitvu savršen ,lagani obrok za bilo koje doba godine.  Najradije spremam  

ovako , jednostavno i neopterećeno začinima,kao kompletan ručak❀ヅ❤♫ :)  



Sastojci:

500 g ribe po izboru škarpina ,oslić, orada...

2 mrkve

celer korijen i list

peršin korijen i list

sol,papar, papar u zrnu

vinski ocat

lovor list

za lešo ribu dodatno:

peršin list

češnjak

maslinovo ulje

Za prilog:

500 g blitva

2-3 krumpira

sol  

maslinovo ulje

češnjak


 Priprema:


Svježu ribu očistite , zamrznutu ribu  prije kuhanja  malo odmrznite.

Stavite kuhati u posudu koja je dovoljno velika za ribu koju ste odabrali.

Zakuhajte vodu kojoj ste dodali mrkvu, luk, češnjak, lovorov list, sol i papar i maslinovo 

ulje.


Kad je povrće omekšalo, nakon 15 minuta, dodajte malo vinskog octa koji će spriječiti

da se riba prilikom kuhanja raspadne.

Ovisno o veličini ribe, kuhajte je na laganoj vatri oko 15 minuta.

Kad omekša, izvadite je iz vode, stavite na tanjur 


 prelijte s maslinovim uljem i sjeckanim peršinom i češnjakom. 




Kuhanu ribu poslužite s blitvom i krumpirom na lešo.

Blitva na lešo:


Blitvi odrežite zadebljalo korijenje. Pri dnu lista ostavite komadić korjenčića i razrežite

ga uzduž. Očišćenu blitvu dobro operite. U vodu stavite kuhati krumpir narezan na

kocke. Kad je krumpir napola gotov, dodajte mu oprane listove blitve i kuhajte još 10-

ak minuta, Ocijedite.

Kuhanu blitvu s krumpirom  vratite u posudu , posolite, dodajte maslinovo ulje i

promiješajte. Po želji možete dodati i malo nasjeckanog češnjaka







Tekućinu /temeljac u kojoj ste kuhali ribu možete iskoristiti   za  finu

riblju juhu.



Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom