ღ Lešo riba i blitva s krumpirom
Lešo riba uz blitvu savršen ,lagani obrok za
bilo koje doba godine. Najradije spremam
ovako , jednostavno i neopterećeno začinima,kao kompletan ručak❀ヅ❤♫ :)
Sastojci:
500 g ribe po izboru škarpina ,oslić, orada...
2 mrkve
celer korijen i list
peršin korijen i list
sol,papar, papar u zrnu
vinski ocat
lovor list
za lešo ribu dodatno:
peršin list
češnjak
maslinovo ulje
Za prilog:
500 g blitva
2-3 krumpira
sol
maslinovo ulje
češnjak
Svježu ribu očistite , zamrznutu ribu prije kuhanja malo odmrznite.
Stavite kuhati u posudu koja je dovoljno velika za ribu koju
ste odabrali.
Zakuhajte vodu kojoj ste dodali mrkvu, luk,
češnjak, lovorov list, sol i papar i maslinovo
ulje.
Kad je povrće omekšalo, nakon 15 minuta, dodajte malo
vinskog octa koji će spriječiti
da se riba prilikom kuhanja raspadne.
Ovisno o veličini ribe, kuhajte je na laganoj vatri oko 15
minuta.
Kad omekša, izvadite je iz vode, stavite na tanjur
prelijte s maslinovim uljem i sjeckanim peršinom i češnjakom.
Kuhanu ribu poslužite s blitvom i
krumpirom na lešo.
Blitva na lešo:
Blitvi odrežite zadebljalo korijenje. Pri dnu lista ostavite
komadić korjenčića i razrežite
ga uzduž. Očišćenu
blitvu dobro operite. U vodu stavite kuhati krumpir narezan na
kocke. Kad je krumpir napola gotov, dodajte mu oprane
listove blitve i kuhajte još 10-
ak minuta, Ocijedite.
Kuhanu blitvu s krumpirom vratite u posudu , posolite, dodajte maslinovo
ulje i
promiješajte. Po želji
možete dodati i malo nasjeckanog češnjaka
Tekućinu /temeljac u kojoj ste kuhali ribu možete iskoristiti za finu
riblju juhu.
Primjedbe
Objavi komentar