ღKrmenadle s povrćem i mediteranskim začinskim biljem
Još jedan jednostavan recept brze pripreme , koji zasigurno vas neće iznevjeriti.❀ヅ❤♫ :)
Sastojci za 4 osobe:
4 svinjske krmenadle
1 glavica kapule
2 zrna češnjaka
po želji ljuti feferon
60g masnoće (ulje ili svinjska mast )
1 tikvica nasjecka na ploške
1 balancana nasjeckana na ploške
1 paprika narezana
2 paradajza narezana
1 kruška
2 čaše bijelog vina
sol, papar
300 g riža
Priprema:
Začinite posolite i popaprite krmenadle .
Dodajte natrgano začnisko bilje ,zaljijte s malo ulja i pustite da odstoji najmanje 30 minuta.
Za umak:
Narežite kapulu i popržite na žličici masnoće. Kad omekani , dodajte rižu , pomješajte i
pržite kratko. Dolijte bijelo vino. Kuhajte neprestano mješajući, zatim dodajte čašu vode i kuhajte
dalje na laganoj vatri dok alkohol i voda ne ispare, a riža se malo zgusne .
Dodajte narezano povrće ,promješajte i sklonite s vatre.
Krmenadle kratko popecite s obje strane u ugrijanoj tavi na masnoći na koju po želji
dodajte feferon .
Prebacite u posudu za pečenje, zajedno s masnoćom u kojoj su se pržile
dodajte feferon .
Prebacite u posudu za pečenje, zajedno s masnoćom u kojoj su se pržile
rasporedite prethodno pripremljeni umak s rižom i povrćem .
Pecite poklopljeno sve zajedno 30 tak min u prethodno zagrijanoj pećnici na 180C . Pred kraj
pečenja otklopite pekač i dodajte narezane kruške preko povrća i pečenih krmenadli, vratite
otklopljeno u pećnicu ,kratko zapecite.
Primjedbe
Objavi komentar