ღKrmenadle s povrćem i mediteranskim začinskim biljem


Još jedan jednostavan recept brze pripreme , koji zasigurno vas neće iznevjeriti.❀ヅ❤♫ :)  


Sastojci  za 4 osobe:

4 svinjske krmenadle

1 glavica kapule 

2 zrna češnjaka

po želji ljuti feferon

60g masnoće (ulje ili svinjska mast )

1 tikvica nasjecka na ploške

1 balancana  nasjeckana na ploške

1 paprika narezana

2 paradajza narezana

1  kruška

2 čaše bijelog vina

sol, papar

 300 g  riža

 mediteransko začinsko bilje;lovor,  timijan, bosiljak, čubar , peršin






Priprema:

Začinite posolite i popaprite krmenadle .



Dodajte natrgano začnisko bilje ,zaljijte s malo ulja i pustite da odstoji najmanje 30 minuta.


Za umak:


Narežite kapulu  i popržite  na žličici masnoće. Kad  omekani , dodajte rižu , pomješajte i

pržite kratko. Dolijte bijelo vino. Kuhajte neprestano mješajući, zatim dodajte čašu vode i kuhajte

dalje na laganoj vatri dok alkohol i voda ne ispare, a riža se  malo zgusne .


Dodajte narezano povrće ,promješajte  i sklonite s vatre.





Krmenadle kratko popecite s obje strane u ugrijanoj tavi na masnoći  na koju po želji

dodajte feferon  .

Prebacite  u posudu za pečenje, zajedno s masnoćom u kojoj su se pržile



rasporedite prethodno pripremljeni umak s rižom  i povrćem .

Pecite poklopljeno  sve zajedno 30 tak min u prethodno zagrijanoj pećnici na 180C . Pred kraj

pečenja otklopite pekač i dodajte narezane kruške preko povrća i pečenih krmenadli, vratite

otklopljeno u pećnicu ,kratko zapecite.





Poslužite uz salatu po želji .



Dobar tek!

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom