ღ Zapečene tikvice punjene couscousom i povrćem





U mojoj obitelj ovo omiljeno nam  povrće navikli smo jesti na razne načine. Punjene najčešće  s

mljevenim mesom, ili pak nadjevene tunom. Postoji pregršt ideja i sastojaka kojima ih možete puniti

pa zašto ne dati mašti na volju i poigrati se sastojcima i uživati u drugačijim  ukusnim receptima .

Nedavno sam ih isprobala na ovaj način.  Jako finooo ❀ヅ❤♫ :)



Sastojci:    za 4 osobe  vrijeme priprene 25 min

800 g  tikvica

120 g couscousa

80 g graška

1 crvena paprika

80 g  gljiva bukovača

100 g  mrkve

70 g mladog luka

1-2 zrno češnjaka

125 g mozzarella sira

sol, papar

maslinovo ulje

Priprema:

Cous-cous i grašak prelijte kipućom vodom . Ostavite da stoji poklopljeno 5-10 minuta.



Tikvice prerežite po dužini, žlicom izvadite sredinu pazeći da ostavite 3-4 mm uz koru.

Gljive i crvenu papriku  narežite na približno jednake  komadiće, mrkvu naribajte.

Nasjeckajte  izdubljeno meso tikvice , mladi luk i češnjak.

U tavi zagrijte maslinovo ulje . Popržite mladi luk.



 Dodajte meso tikvice , bukovače, ribanu mrkvu,papriku, češnjak.



Kratko popržite , posolite dodajte cous-cous  s graškom, promješajte.



Napunite izdubljene polovice tikvica, pospite ribanom mozzarellom, zapecite u pećnici na 180C

20 tak minuta.






Dobar tek !

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom