ღ Zapečene tikvice punjene couscousom i povrćem
U mojoj obitelj ovo omiljeno nam povrće navikli smo jesti na razne načine. Punjene najčešće s
mljevenim mesom, ili pak nadjevene tunom. Postoji pregršt ideja i sastojaka kojima ih možete puniti
pa zašto ne dati mašti na volju i poigrati se sastojcima i uživati u drugačijim ukusnim receptima .
Nedavno sam ih isprobala na ovaj način. Jako finooo ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci: za 4 osobe vrijeme priprene 25 min
800 g tikvica
120 g couscousa
80 g graška
1 crvena paprika
80 g gljiva bukovača
100 g mrkve
70 g mladog luka
1-2 zrno češnjaka
125 g mozzarella sira
sol, papar
maslinovo ulje
Priprema:
Cous-cous i grašak prelijte kipućom vodom . Ostavite da stoji poklopljeno 5-10 minuta.
Tikvice prerežite po dužini, žlicom izvadite sredinu pazeći da ostavite 3-4 mm uz koru.
Gljive i crvenu papriku narežite na približno jednake komadiće, mrkvu naribajte.
Nasjeckajte izdubljeno meso tikvice , mladi luk i češnjak.
U tavi zagrijte maslinovo ulje . Popržite mladi luk.
Dodajte meso tikvice , bukovače, ribanu mrkvu,papriku, češnjak.
Kratko popržite , posolite dodajte cous-cous s graškom, promješajte.
Napunite izdubljene polovice tikvica, pospite ribanom mozzarellom, zapecite u pećnici na 180C
20 tak minuta.
Dobar tek !
Primjedbe
Objavi komentar