ღ Topla salata od gljiva i špinata
Poprilično neodoljiva,ova salata izvrsna je kao prilog , samostalan obrok , brza i lagana večera❀ヅ❤♫ :)
Sastoci:
4 žlice maslinovog ulja
1 luk (narezana mala glavica)
2 zrna češnjaka (narezana)
400 g svježih gljiva (šampinjona ili neke vrste po vašoj želji)
300 g svježeg špinata (grubo narezanog)
2 žlice balzamičkog octa (po želji)
sol i papar
macić rotkvica
300g feta sira
malo svježeg timijana
Priprema:
Stavite u tavu maslinovo ulje , zagrijte na srednje jaku vatru, dodajte narezani češnjak i luk i pirjajte dok ne omekša.
Zatim dodajte narezane gljive i pržite dok ne omekšaju oko 3-4 minute,
a potom i špinat.
Kad svi sastojci omekšaju dodajte balzamički ocat dok ne ispari.
Smanjite vatru, začinite po želji dodajte narezanu rotkvicu i natrgajte sir ,poslužite.
Dobar tek !
izvor recepta
Primjedbe
Objavi komentar