ღ Spaghetti al Pomodoro (alla Audrey)
Jednostavna ,preukusna kombinacija koju pravim često u sezoni svježe rajčice a i kasnije. Kažu ,ovo je bilo omijeno jelo koje spremala je Audrey Hepburn i nama je ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci : za 4 osobe
1 kapula
2 zrna češnjaka
2 mrkve sjeckane na kockice
2 stapke celera sitno sjeckana
3 veće svježe pomidore ili 2 konzerve rajčice
2 žlice maslinovog ulja
malo bosiljak sviježi
po ukusu malo šećera
sol
ribani parmezan
500g Tjestenine Spaghetti
Priprema :
U posudi promješajte kapulu, češnjak, mrkvu, celer i rajčicu. Poprskajte sastojke maslinovim uljem i dodajte bosiljak. Malo posolite ukoliko volite dodajte navrh žličice šećera i dinstajte 40 tak minuta uz povremeno miješanje. Kada se umak skuha, povrće omekani, ostavite ga da se “odmori” 15 minuta.
U međuvremenu ulijte vodu u lonac i zagrijte. Kada voda prokuha, dodajte soli i skuhajte špagete al dente. Procijedite i isperite tjesteninu vodom.
Dodajte u umak po ukusu dozačinite.
ovdje
Primjedbe
Objavi komentar