ღ Fritule od tikvica



Još jedan recept za ove ukusne fritulice , na moj način.


Sastojci:

2 tikvice

2 jaja

2 zrna češnjaka

150-200 g brašna glatkog

150 g naribanog sira 

 sol, papar

vegeta

svježe sjeckani peršin 

ulje za prženje


Priprema:


Pripremite sastojke .
Tikvice naribajte, malo posolite i pustite pola sata da „puste vodu“.


Zgnječite crni češjak 
Okus ovog češnjaka podsjeća na balzamički ocat i soja sos, ali bez intenzivne kiselosti octa ili slanoće soja sosa. Sadrži note crne karamele, čokolade, malo gorčine, malo slatkoće, može upotrebljavati u svim jelima u koja se dodaje svježi češnjak,  s obzirom da je blažeg slatkastog okusa popis jela u kojima se upotrebljava još je i duži,i u sva mesna, povrtna i riblja jela, a zbog karamelaste arome čak i u kolače.

Pročitajte više na: http://zdravakrava.24sata.hr/hrana/crni-cesnjak-6455- 24sata.hr

( umjesto njega  naravno može i obični) nasjeckajte peršin  možete  dodati začinske travu po vašoj želji.Dodajte ocjeđenim tikvicama.

 Naribajte  sir  ili koristite ribani parmezan ja sam upotrjebila ementaler jer je bio dostupan u frižideru  a  ribani parmezan je bio pri kraju ;)vi možete po želji :)

U drugoj posudici izmiješajte jaja sa malo soli papra, vegete pola pecilnog praška

U tu smjesu dodajte brašno, promiješajte pa dodajte ocijeđene tikvice.
Pržite u prikladnoj posudi  u zagrijanom ulju vadeći smjesu  malom žličicom ,pržene tikvice stavite na ubrus  da se upije višak ulja pa ih stavite  u vrećicu i zatvore na par minuta, para koja od njih izađe  omekšat će ih i bit će savršene.



Poslužite kao prilog ovje je uz marinadu od srdela
 uz neko  pečenje ili pak samostalno  uz tartar umak, majonezu i slično.



Dobar tek!

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom