ღ Zucchini Enchiladas
Korištneje tanko rezane tikvice umjesto tortila ,odličan je način da se smanji ugljikohidrate a još uvijek uživa u zdravom, i ukusnom jelu. U vrjeme kad tikvice caruju u vrtu odlučih pripremiti ovu verziju enchilada i jako nam se svidjelo. Ukoliko odlučite isprobati ovako javite dojmove ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci za :4 osobe , vrijeme pripreme 40 minuta
1 pileća prsa file
3-4 srednje velike tikvice
1 žlica maslinova ulja
1 narezana kapula
2-3 zrna češnjaka nasjeckana
svježi korijander
3-4 žlica vrhnja
kajanski papar
sol, papar
malo cimeta
malo kumina
3-4 žlice ribani chedar i
ribana mozarella
po potrebi pasatta oko 100 ml
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200C.
Piletinu pržite kratko na gril tavi pa potpuno natrgajte vilicom.
Sklonite meso s tave .
Zagrijte ulje ,dodajte nsajeckanu kapulu, posolite pa pirjajte dok ne omekani oko 5 minuta.
Dodajte sjeckani češnjak, začine kumin i chily prah pržite oko 30 sekundi dolijte pasattu kuhajte na lagano par minuta.
1/3 umaka ostavite sa strane za preljev. U ostatak dodajte natrganu piletinu prokuhajte oko minutu,promješajte.
Tikvice narežite na tanke trake.
Postavite tri jednu do druge pazeći da im se malo preklapaju vrhovi.
Nadjenite žlicom piletine i umaka.
Zarolajte i slažite,
u posudu za pečenje.
Prelijte sa 1/3 preostalog umaka. Pospite sirevima.
i pecite 20-30 tak minuta.
Ukrasite prelivši kiselim vrhnjem, poslužite posuto korijanderom.
Dobar tek !
Primjedbe
Objavi komentar