ღ Zucchini Enchiladas



  Korištneje tanko rezane tikvice umjesto tortila ,odličan je način da se smanji ugljikohidrate a još uvijek uživa u zdravom, i ukusnom jelu. U vrjeme kad tikvice caruju u vrtu odlučih pripremiti ovu verziju enchilada i jako nam se svidjelo. Ukoliko odlučite isprobati ovako  javite dojmove ❀ヅ❤♫ :) 

Sastojci za :4 osobe , vrijeme pripreme 40 minuta

1 pileća prsa file

3-4 srednje velike tikvice

1 žlica maslinova ulja

1 narezana kapula

2-3 zrna češnjaka nasjeckana

svježi korijander

3-4 žlica vrhnja

kajanski papar

sol, papar

malo cimeta

malo kumina

3-4 žlice ribani chedar i

 ribana mozarella

 po potrebi pasatta oko 100 ml


Priprema:



Zagrijte pećnicu na 200C.

Piletinu pržite kratko na gril tavi  pa potpuno  natrgajte vilicom.


Sklonite meso s tave . 

Zagrijte ulje ,dodajte nsajeckanu kapulu, posolite pa pirjajte dok ne omekani oko 5 minuta.


Dodajte sjeckani češnjak, začine kumin i chily prah pržite oko 30 sekundi dolijte  pasattu kuhajte na lagano par minuta.

 1/3 umaka ostavite  sa strane za preljev. U ostatak dodajte  natrganu piletinu prokuhajte oko minutu,promješajte.



Tikvice narežite na tanke trake. 
Postavite tri jednu do druge pazeći da im se malo preklapaju vrhovi. 

Nadjenite žlicom piletine i umaka. 


Zarolajte i slažite,



u posudu za pečenje.


Prelijte sa 1/3 preostalog umaka. Pospite sirevima.



i pecite 20-30 tak minuta. 



Ukrasite prelivši kiselim vrhnjem, poslužite posuto korijanderom.




Dobar tek !

Primjedbe

Popularno

ღ Pureća jetra s špinatom i umakom od višanja

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Pure magic