ღ Teleća jetra na naglo & Salata od mahuna i krumpira
Jetra je jedna od onih namirnica koje sadrže najveću
količinu željeza pa ju preporučuju jesti kod anemije.Obiluje mineralima kao što su fosfor, cink, bakar, a od
vitamina A, B12, B6, riboflavin i niacin.
Za jetru i općenito iznutrice je izuzetno važno da su svježe
i da se pripremaju najkasnije idući dan od kupnje.
Kod pripreme ne volim baš previše eksperimentirati.
Kvalitetna i delikatna
je namirnica i najdraža mi je jednostavna brzinska priprema. Idealno na roštilju , ili ako niste u
mogućnosti ovako na gril tavi
Poslužena uz salatu
od mahuna i krumpira, začinjenu domaćim maslinovim uljem,octom ,malo soli, papra i domaćeg češnjaka jedno je od jela koje bih mogla puno češće jesti da nemam kod kuće one koji to baš ne vole ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci:
svježa teleća jetra narezana na šnite (zamolite da vam je narežu u mesnici)
ulje
sol , papar
Ugrijte ulje u gril tavi ,pecite jetru dvije minute sa svake strane .
Izavadite , posolite popaprite.
Poslužite uz ღ Salata od mahuna i krumpira
Sastojci
za salatu:
500 g krumpira
500g mahuna
5-6 zrna češnjaka
po ukusu sol ,papar
po potrebi maslinovo ulje
po želji jabučni, vinski ocat ili kvasina
Očistite mahune, skuhajte ih u posoljenoj vodi, ocijedite .
Posebno skuhajte krumpir u kori, ogulite ga i narežite na ploške.
Stavite u zdjelu mahune i krumpir. Pomiješajte
maslinovo ulje,ocat sol kad se sol otopi,
prelijte salatu popaprite i dobro promiješajte. Nasjeckajte češnjak i
pospite po salati.
Pripremite ranije i poslužite rashlađeno, mada je jednako fina i topla (zimi je služim i tako) .
Primjedbe
Objavi komentar