ღ Teleća jetra na naglo & Salata od mahuna i krumpira

Jetra je jedna od onih namirnica koje sadrže najveću količinu željeza pa ju preporučuju jesti kod anemije.Obiluje mineralima kao što su fosfor, cink, bakar, a od vitamina A, B12, B6, riboflavin i niacin.
Za jetru i općenito iznutrice je izuzetno važno da su svježe i da se pripremaju najkasnije idući dan od kupnje.
 Kod pripreme ne volim baš previše eksperimentirati.
Kvalitetna i delikatna je  namirnica  i najdraža mi je jednostavna brzinska priprema. Idealno na roštilju , ili ako niste u mogućnosti ovako na gril tavi
Poslužena  uz salatu od mahuna i krumpira, začinjenu domaćim maslinovim uljem,octom ,malo soli, papra  i  domaćeg češnjaka jedno je od jela koje bih mogla puno češće jesti da nemam kod kuće  one koji to baš ne vole ❀ヅ❤♫ :)  




Sastojci:

svježa teleća jetra narezana na šnite (zamolite da vam je narežu u mesnici)

ulje

sol , papar



Ugrijte ulje u gril tavi ,pecite jetru dvije minute sa svake strane .



Izavadite , posolite popaprite.



Poslužite uz ღ Salata od mahuna i krumpira 



Sastojci za salatu:

500 g krumpira

500g mahuna

5-6 zrna češnjaka

po ukusu sol ,papar

po potrebi maslinovo ulje

po želji  jabučni, vinski ocat ili kvasina


Očistite mahune, skuhajte ih u posoljenoj vodi, ocijedite .

Posebno skuhajte krumpir u kori, ogulite ga i narežite na ploške. 

Stavite u zdjelu mahune i krumpir.  Pomiješajte maslinovo ulje,ocat sol kad se sol otopi,

prelijte  salatu popaprite i dobro promiješajte. Nasjeckajte češnjak i pospite po salati.

Pripremite ranije i poslužite rashlađeno, mada je jednako fina i topla (zimi je služim i tako) . 



Dobar tek!



Primjedbe

Popularno

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Juha od suhog boba

ღ Pure magic