ღ Špageti s dagnjama



Morske dubine donose pregršt ideja za zdrave i lagane ljetne recepte s tjesteninom. Savršeno ukusno jelo nakon kojeg ćete doslovno polizat prste ,pripremljeno za svega 20-tak minuta.Uživajte ❀ヅ❤♫ :)

Sastojci za 4 osobe:

400g špageta

1,2 kg svježih dagnji

4 zrna češnjaka

400g passata

rajčica koncentrat

80 ml maslinovog ulja

150ml bijelog vina

20g krušnih mrvica

sol

svježe sjeckan peršin

 Priprema:

Špagete skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi.

Dagnje stavite u zagrijani  lonac
.
Poklopite i tresite 1-2 minute.


Kad se školjke počnu otvarati dodajte sjeckani češnjak i maslinovo ulje,

kratko podinstajte pa podlijte bijelim vinom i kuhajte da se vino reducira.
Dodajte koncentrat rajčicu, passatu , krušne mrvice.Prokuhajte.

U tanjure stavite špagete, prelijte dagnjama,
pospite sjeckanim peršinom . poslužite.

Dobar tek!

Primjedbe

Popularno

ღ Pureća jetra s špinatom i umakom od višanja

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Juha od suhog boba