ღ Špageti s dagnjama
Morske dubine donose pregršt ideja za zdrave i lagane ljetne recepte s tjesteninom. Savršeno ukusno jelo nakon kojeg ćete doslovno polizat prste ,pripremljeno za svega 20-tak minuta.Uživajte ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci za 4 osobe:
400g špageta
1,2 kg svježih dagnji
4 zrna češnjaka
400g passata
rajčica koncentrat
80 ml maslinovog ulja
150ml bijelog vina
20g krušnih mrvica
sol
svježe sjeckan peršin
Priprema:
Špagete skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi.
Dagnje stavite u zagrijani lonac
.
Poklopite i tresite 1-2 minute.
Kad se školjke počnu otvarati dodajte sjeckani češnjak i maslinovo ulje,
kratko podinstajte pa podlijte bijelim vinom i kuhajte da se vino reducira.
Dodajte koncentrat rajčicu, passatu , krušne mrvice.Prokuhajte.
U tanjure stavite špagete, prelijte dagnjama,
pospite sjeckanim peršinom . poslužite.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar