ღ Rižoto od tikvica s dimljenim sirom i bućinim uljem



Sastojci:za 4 osobe  , vrjeme pripreme 25 minuta

250 g  riže

1/2 kg tikvica

250g kuhanog dimljenog sira

100 g maslaca

2 zrna češnjaka

1 kapula

100 ml bučinog ulja

750 ml pilećeg temeljca

sol, papar


Priprema:

Narežite kapulu, pržite na maslacu. Kad dobije zlatnu boju, dodajte neopranu rižu.



Ugrijte te podljevajte temeljcem. Kuhajte oko 10 minuta.

Tikvice narežite na kockice, usitnite češnjak i oboje prepržite



dodajte riži te kuhajte do kraja.Začinite po ukusu.



Prije serviranja prelijte bućinim uljem


 te dodajte sir koji ste  narezali na prutiće i prepržili na suhoj teflonskoj tavi.



 isprobano po receptu Tomislava Špičeka  iz Sparovog magazina Dobar tek









Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom