ღ Punjene okrugle tikvice
Okrugle tikvice punjene krem sirom ,šunkom kao lagani obrok ili kao neformalna večera u društvu s prijateljima i obitelji .Jednostavnog i orginalnog okusa, ugodno su iznenađenje za nepce , uz to apsolutno brzo i jednostavno se pripreme, idealno za nadolazeće ljetne dane i sezonu tikvica. ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci za 6 osoba:
6 okruglih tikvica podjednake veličine
6 jaja
po potrebi ribanog parmezana
100g šunke narezane na komadiće
5 žlica ABC krem sira sa vlascem
sol, papar
maslinovo ulje
Postupak:
Operite tikvice. Složite u prikladnu posudu. Prelijte vodom, lagano zasolite i pristavite da kuhaju 2-3 minute.
Procjedite i pustite ih da se ohlade potopljene u hlanoj vodi, u koju možete dodati leda. Tako će zadržati ljepšu boju.
.
Kad su se ohladile odrežite im vrh da dobijete mali poklopac i pažljivo izdubite unutrašnjost ostavite cca 1/2 cm na dnu i sa strana tikvice.( Pulpu spremite za pripremu nekog drugog jela ,obično zaledim i upotrjebim za krem juhu od tikvice.)
Unutrašnjost tikvice premažite krem sirom, pazeći da ne prepunite pa utisnite šunku .
Složite ih zajedno s odrezanim kapicama /pokopcima u posudu za pečenje koju ste premazali s malo maslinova ulja.
U svaku tikvicu pažljivo dodajte po jedno jaje.
Posolite ,popaprite, pospite ribanim parmezanom.
Pecite u predhodno zagrijanoj pećnici na 200C 20-25 minuta. Vilicom provjerite poklopce/ kapice tikvica da li su pečene.
Poslužite toplo. Ukoliko koja i ostane jednako fino je i hladno:)
Dobar tek !
Primjedbe
Objavi komentar