ღ Punjene okrugle tikvice



Okrugle tikvice punjene krem sirom ,šunkom kao lagani obrok ili kao neformalna večera u društvu s prijateljima i obitelji .Jednostavnog i orginalnog okusa, ugodno su iznenađenje za nepce , uz to apsolutno brzo i jednostavno se pripreme, idealno za nadolazeće ljetne dane i sezonu tikvica. ❀ヅ❤♫ :)


Sastojci za 6 osoba:

6 okruglih tikvica podjednake veličine

6 jaja

po potrebi ribanog parmezana

100g šunke narezane na komadiće

5 žlica ABC krem sira sa vlascem

sol, papar

maslinovo ulje

Postupak:


Operite tikvice. Složite u prikladnu posudu. Prelijte vodom, lagano zasolite i pristavite da kuhaju 2-3 minute.


Procjedite i pustite ih da se ohlade potopljene u hlanoj vodi, u koju možete dodati leda. Tako će zadržati ljepšu boju.
.
Kad su se ohladile odrežite im vrh da dobijete mali poklopac i pažljivo izdubite unutrašnjost ostavite cca 1/2 cm na dnu i sa strana tikvice.( Pulpu spremite za pripremu nekog drugog jela ,obično zaledim i upotrjebim za krem juhu od tikvice.)


Unutrašnjost tikvice premažite krem sirom, pazeći da ne prepunite pa utisnite šunku .



Složite ih zajedno s odrezanim kapicama /pokopcima u posudu za pečenje koju ste premazali s malo maslinova ulja.

U svaku tikvicu pažljivo dodajte po jedno jaje.



Posolite ,popaprite, pospite ribanim parmezanom.





Pecite u predhodno zagrijanoj pećnici na 200C 20-25 minuta. Vilicom provjerite poklopce/ kapice tikvica da li su pečene.
Poslužite toplo. Ukoliko koja i ostane jednako fino je i hladno:)



Dobar tek !



Primjedbe

Popularno

ღ Pureća jetra s špinatom i umakom od višanja

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Juha od suhog boba