ღPileći file u paniru od maka i mirođija s prilogom
Malo drugačije pohana piletina, jednostavna ,lagana i dovoljno zasitna kombinacija. Idealna za posluživanje u toplijim danima❀ヅ❤♫ :)
Sastojci :za 4 osobe vrijeme pripreme 45 minuta
1,2 kg pilećeg filea
30 g maka
2 bijelanjka + 30 ml vode
češnjak u granulama
50 g zobenih pahuljica
100 g oštrog brašna
70 g glatkog brašna
muškatni orašćić
za prilog:
50 g mahuna
200 ml milerama
2 zrna češnjaka
1 kapula
100 g maslaca
sol, papar
Priprema:
Oba brašna, zobene pahuljice, muškatni orašćić, češnjak u granulama,i mak pomješajte.
Pileći file narežite na trakice ili po želji na medaljone.Začinite solju.
Dva bijelanjka i 30 ml vode dobro istucite. Ovdje za paniranje koristim samo bjelanjak umjesto cjelog jajeta da bi dobila hrskaviji ,lagani obrok.
Piletinu umočite prvo i bjelanjke
pa u panir s makom.
Pohajte u dubokoj masnoći (ulju).
Za prilog:
Na maslacu dinstajte kapulu,dodajte sjeckani češnjak,
Kratko popirjajte pa podlijte vodom. Dodajte narezane i oprane mahune, začinite solju paprom
te pred kraj dodajte mileram. Mahune trebaju ostati al dente.
Poslužite uz salatu po želji.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar