ღPileći file u paniru od maka i mirođija s prilogom


 


Malo drugačije pohana piletina, jednostavna ,lagana i dovoljno zasitna kombinacija. Idealna za posluživanje u toplijim danima❀ヅ❤♫ :) 


Sastojci :za 4 osobe vrijeme pripreme 45 minuta

1,2 kg pilećeg filea

30 g maka

2 bijelanjka + 30 ml vode

češnjak u granulama

50 g zobenih pahuljica

100 g oštrog brašna

70 g glatkog brašna

muškatni orašćić

za prilog:

50 g mahuna

200 ml milerama

2 zrna češnjaka

1 kapula

100 g maslaca

sol, papar

Priprema:



Oba brašna, zobene pahuljice, muškatni orašćić, češnjak u granulama,i mak pomješajte.

Pileći file narežite na trakice ili po želji na medaljone.Začinite solju.


Dva bijelanjka i 30 ml vode dobro istucite. Ovdje za paniranje koristim samo bjelanjak umjesto cjelog jajeta da bi dobila hrskaviji ,lagani obrok.
Piletinu umočite prvo i bjelanjke

 pa u panir s makom.



Pohajte u  dubokoj masnoći (ulju).



Za prilog:

Na maslacu  dinstajte kapulu,dodajte sjeckani češnjak,



 Kratko popirjajte pa podlijte vodom. Dodajte narezane i oprane mahune, začinite solju paprom 

te pred kraj dodajte mileram. Mahune trebaju ostati  al dente.




Poslužite uz salatu po želji.

Dobar tek!


Primjedbe

Popularno

ღ Pureća jetra s špinatom i umakom od višanja

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Juha od suhog boba