ღ Pileća prsa ,tikvice i kukuruz


Savršen ručak , povrćem obogaćeno bijelo pileće meso.Priprema se u "jednom loncu" te je odličan je izbor kad ste u žurbi ,poslu, kroz dane u tjednu, a kuhate obrok za obitelj.

Ovakva jela obično vežem za ovaj topliji dio godine jednostavna su , ukusna taman po mjeri. Meksički začini,sok od limete daju posebnu notu.  Uživancija❀ヅ❤♫ :)

*recept iz  knjige Mary Younkin "The Weekday Lunches and Breakfasts Cookbook" 

Sastojci : za 4 osobe


file pilećih prsa bez kostiju i kože

1 tikvica

1 limenka kuhanog kukuruza

2 paprika crvene , narančasta

2 zrna češnjaka

meksički začini *  priprema meksičkih začina*

čili prah,slatka paprika, mljeveni kumin, češnjak u prahu , luk u prahu, origano, papar, korijander

sol

maslinovo ulje

Priprema:

Pileća prsa izrežite na trakice  pokapajte  uljem ili po želji  aceto balsamicom .Začinite mješavinom

meksičkih začina ,posolite, Pustite da malo odstoji.



Ugrijte ulje na tavi pa popržite pileće trakice ,okrećući ih sa svih strana oko 4 minute.


Premjestite piletinu na tanjur  zajedno s tekućinom koju je otpustila. Prebrišite tavu ubrusom , vratite

na vatru dodajte narezane paprike , tikvicu, nasjeckan češnjak pa kratko pržite na srednje jakoj vatri.



Začinite meksičkim začinima, dodajte kukuruz iz limenke.

nastavite kuhati dok povrće ne omekša 6-8 minuta. Vratite meso sa sokom  u posudu, nastavite

kuhari na laganoj vatri , pokapajte sokom limete.




promješajte /protresite da se prožmu meso i povrće.



Poslužite toplo , samostalno ,po želji posuto sirom uz neku salatu  ili uz prilog od riže .



/*verziju recepta iz navedene knjige možete vidjeti i na stranici Skinnytaste.com

Dobar tek !

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom