ღ Pileća prsa ,tikvice i kukuruz
Savršen ručak , povrćem obogaćeno bijelo pileće meso.Priprema se u "jednom loncu" te je odličan je izbor kad ste u žurbi ,poslu, kroz dane u tjednu, a kuhate obrok za obitelj.
Ovakva jela obično vežem za ovaj topliji dio godine jednostavna su , ukusna taman po mjeri. Meksički začini,sok od limete daju posebnu notu. Uživancija❀ヅ❤♫ :)
*recept iz knjige Mary Younkin "The Weekday Lunches and Breakfasts Cookbook"
Sastojci : za 4 osobe
1 tikvica
1 limenka kuhanog kukuruza
2 paprika crvene , narančasta
2 zrna češnjaka
meksički začini * priprema meksičkih začina*
čili prah,slatka paprika, mljeveni kumin, češnjak u prahu , luk u prahu, origano, papar, korijander
sol
maslinovo ulje
Priprema:
Pileća prsa izrežite na trakice pokapajte uljem ili po želji aceto balsamicom .Začinite mješavinom
meksičkih začina ,posolite, Pustite da malo odstoji.
Ugrijte ulje na tavi pa popržite pileće trakice ,okrećući ih sa svih strana oko 4 minute.
Premjestite piletinu na tanjur zajedno s tekućinom koju je otpustila. Prebrišite tavu ubrusom , vratite
na vatru dodajte narezane paprike , tikvicu, nasjeckan češnjak pa kratko pržite na srednje jakoj vatri.
Začinite meksičkim začinima, dodajte kukuruz iz limenke.
nastavite kuhati dok povrće ne omekša 6-8 minuta. Vratite meso sa sokom u posudu, nastavite
kuhari na laganoj vatri , pokapajte sokom limete.
promješajte /protresite da se prožmu meso i povrće.
Poslužite toplo , samostalno ,po želji posuto sirom uz neku salatu ili uz prilog od riže .
/*verziju recepta iz navedene knjige možete vidjeti i na stranici Skinnytaste.com
Dobar tek !
Primjedbe
Objavi komentar