ღ Mousse od bijele čokolade, ricotta sira i bresaka


Poželjeh nekakav lagani , brzinski ,ljetni  desert .
Ova osvježavajuća krema spremljena je  bez jaja, s  ricotta sirom, bijelom
čokoladom i breskvama.
Ukoliko želite, možete je pojačati  te umiješati tučeno slatko vrhnje što će ju učiniti pjenastijom, no u ovoj izvedbi ,uštedih malo na kalorijama . Priprema je
brza, laka i jednostavna okus je apsolutno savršen. :)
 

Sastojci:  za 4 osobe

4  breskve

200 g  bijele čokolade

250 g ricotta sira

20 g instant želatine 

med

listići mente

sok 1/2 limuna

Opcionalno

1 dcl vrhnja za šlag

Postupak :


Bijelu čokoladu otopite u mikrovalnoj ili na "Banja Marija" sistem, u zdjeli iznad vode i

otopite na pari. Polagano mješajte dok se potpuno ne rastopi. Kada ste gotovi, zdjelu

ostavite sa strane i pustite da se čokolada polako hladi.

U posudi miksajte ricotta sir,  s otopljenom čokoladom i pola instant želatine.

( Po želji sada  možete umiješati i  tučeno slatko vrhnje cca 1 dl)


Ulijte u  vodom oplahnute posudice i ostavite u frižideru dok pripremite kremu od

bresaka.




Breskve ogulite, nasjeckajte, pokapajte sokom od limuna, po želji dodatno zasladite

medom.

Smiksajte štapnim mikserom da dobijete pire, dok miksate dodajte preostalu želatinu.

Prelijte preko bijele kreme i ostavite u frižideru sat dva da se dobro rashladi.



Poslužite ukrašeno listićima mente ili ribanom čokoladom  ili tučenim sl. vrhnjem.



Uživajte!

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom