ღ Mousse od bijele čokolade, ricotta sira i bresaka
Poželjeh nekakav lagani , brzinski ,ljetni desert .
Ova osvježavajuća krema spremljena je bez jaja, s ricotta sirom, bijelom
čokoladom i breskvama.
Ukoliko želite, možete je pojačati te umiješati tučeno slatko vrhnje što će ju učiniti pjenastijom, no u ovoj izvedbi ,uštedih malo na kalorijama .
Priprema je
brza, laka i jednostavna okus je apsolutno savršen. ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci: za 4 osobe
4 breskve
200 g bijele čokolade
250 g ricotta sira
20 g instant želatine
med
listići mente
sok 1/2 limuna
Opcionalno
1 dcl vrhnja za šlag
Postupak :
Bijelu čokoladu otopite u mikrovalnoj ili na "Banja
Marija" sistem, u zdjeli iznad vode i
otopite na pari. Polagano mješajte dok se potpuno ne
rastopi. Kada ste gotovi, zdjelu
ostavite sa strane i
pustite da se čokolada polako hladi.
U posudi miksajte ricotta sir, s otopljenom čokoladom i pola instant želatine.
( Po želji sada možete umiješati i tučeno slatko vrhnje cca 1 dl)
Ulijte u vodom
oplahnute posudice i ostavite u frižideru dok pripremite kremu od
Breskve ogulite, nasjeckajte, pokapajte sokom od limuna, po
želji dodatno zasladite
medom.
Smiksajte štapnim mikserom da dobijete pire, dok miksate
dodajte preostalu želatinu.
Uživajte!
Primjedbe
Objavi komentar