ღ Couscous salata s krastavcima ,rajčicom ,paprikom & začninskim biljem
Ovu salatu vrlo sličnu tabbouleh salati od žitarica i svježeg povrća poslužih kao prilog.
Nama se jako dopala, jednostavna je ukusna i prilagodljiva szonskom povrću , šparoge, paprika,
tikvice... ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci za 4 do 6 osoba :
200 g cous-cousa
1 krastavac
1 paprika
1/2 crvene kapule
maslinovo ulje
sok 1/2 limuna
po potrebi sol
1 žličica med ili agavin sirup ,
kumin
bosiljak
malo čili u prahu
opcionalno tostirane pinjole
i mozarella ili feta sir
Uspite cous-cous, lagano promiješajte, poklopite, maknite s
vatre i ostavite da odstoji 5 minuta.
Promješajte kuhačom da razdvojite.
Promješajte kuhačom da razdvojite.
Cous-cous prebacite u veću zdjelu, prelijte sa 2 žlice
maslinova ulja i lagano promiješajte
kako bi se zrna odvojila i ravnomjerno prekrila uljem. Pustite da se ohladi do sobne temperature.
kako bi se zrna odvojila i ravnomjerno prekrila uljem. Pustite da se ohladi do sobne temperature.
Perbacite u zdjelu za serviranje.
Narežite krastavac kapulu , sitno isjeckate bosiljak, pa dodajte u cous cous
Pomiješajte zajedno sok od limuna, maslinovo ulje, med, čili
i kumin, prelijte ovo kuskusom.
Po volji umiješajte pinjole ,natrgajte mozarellu ili fetu dodajte narezane paprike i cherry rajčicu u
salatu .
Po ukusu dozačinite .
Po volji umiješajte pinjole ,natrgajte mozarellu ili fetu dodajte narezane paprike i cherry rajčicu u
salatu .
Po ukusu dozačinite .
Primjedbe
Objavi komentar