ღ Chana masala- Slanutak u curry umaku
Pikantni slanutak na indijski način,poslužuje se uz naan kruh, jednako dobro slaže se uz dugozrnatu rižu Basmati ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci: za 4 osobe vrijeme pripreme 60 minuta
250 g suhog slanutka
passata rajčica
1 kapula
3-4 zrna češnjaka
1 chilli papričica
40 ml ulja
15 g maslaca
sol
malo šećera
Začini:korijander u prahu,papar,kumin,kurkuma,,mljevena crvena paprika, đumbir u prahu, kajenski
papar,cimet,sjemenke komorača, kardamon.
Za posipanje: svježi đumbir, listići korijandra po želji
Priprema:
Slanutak namočite večer ranije. Skuhajte ga u blago posoljenoj vodi. Vodu sačuvajte.
Zagrijte ulje u tavi popržite sitno sjeckanu kapulu i papričicu 2 minute.
Dodajte sitno sjeckani češnjak,sa svim začinima osim kajenskog papra i crvene paprike. Pržite pola
minute da začini otpuste aromu.
Zalijte sa 100 ml vode u kojoj ste kuhali slanitak , promješajte poižući kuhačom sve s dna tave.
Dodajte kuhani slanutak, zalijte passatom, promješajte posolite, začinite šećerom,
kajenskim paprom, mljevenom crvenom paprikom i kuhajte na laganoj vatri 15tak minuta.
Sklonite s vatre , umješajte maslac, ostavite da odstoji desetak minuta prije posluživanja.
Narežite đumbir i listiće korijandra.Pospite i poslužite.
Dobar tek !
Primjedbe
Objavi komentar