ღ Ječam s tunom šafranom i šparogama
Ukoliko volite ječam ili ako možda i niste pretjerani ljubitelj, probajte na ovaj način. Možda otkrijete njegovo drugačije lice. Nama se ječam u formi orzota baš sviđa, aromatiziran šafranom uz tunu i dodatak šparoga pošto im je sezona a, i falilo mi je nešto zeleno da upotpuni vizualni dojam . Jednostavno ,brzo ,izvrsno kao prilog , predjelo ili lagani samostalan obrok .❀ヅ❤♫ :)
Sastojci za 4 osobe:
200 g kuhanog ječma
- 250g šparoga
- 2 tune u vlastitom soku
- malo šafrana
- po potrebi maslinovo ulje
- sol, papar
Priprema :
U posudu s posoljenom vodom dodajte malo šafrana pa pristavite kuhati ječam oko 20 minuta odnosno koliko je potrebno da se skuha.
uklonte im vlaknasti vanjski dio , te ih narežite na male komadiće .
Kad se ječam skuhao procjedite ga, pustite da se ohladi u zdjeli u kojoj ćete servirati. Dodajte mu pržene šparoge.
Ocijedite tunjevinu, odvojite je na komade i dodajte u smjesu.
Promješajte i po potrebi dozačinite po ukusu.
Hladni ječam s tunom i šafranom čuva se u hladnjaku nekoliko dana. Da biste obogatili ovi jelo , možete dodati sastojke poput feta sira , maslina, pistacija ili rajčice u ulju.
Dobar tek !
Primjedbe
Objavi komentar