ღ Quatro delight
Ova slastica me oduševila iz više razloga, izgleda fantastično i od samog pogleda na nju kreneš mljackati.
Neodoljiv, savršen užitak za nepce:))) Pogledajte taj tamni sloj ganacha i bogatu bijelu kremu, – savršen- čokoladni - kremasti kolač.❀ヅ❤♫ :)
Za tijesto:
4 bjelanjaka
4 žlice šećera
4 žlice oštrog brašna
4 bjelanjaka
4 žlice šećera
4 žlice oštrog brašna
Za ganache:
200ml vrhnja za kuhanje
200g (couverture) tamne čokolade
200ml vrhnja za kuhanje
200g (couverture) tamne čokolade
Krema:
6 listića želatine,
4 žumanjaka
4 žlice šećera
2 dcl mlijeka
4 žumanjaka
4 žlice šećera
2 dcl mlijeka
200g (couverture) bijele čokolade
500ml slatkog vrhnja za šlag
500ml slatkog vrhnja za šlag
1Šlagfix
Priprema tijesta:
Napravite snijeg od bjelanjaka.
Kad očvrsne postupno ,dodajte
šećer miksajući . Zatim ručno umiješajte brašno. Izlitjte smjesu u kalup obložen papirom za pečenje, dimenzija
20 x 25 cm.
Pecite pri temperaturi od
180 °C oko 10 - 15 minuta.
Priprema ganachea:
Vrhnje
zagrijte do vrenja, pa prelijte po isjeckanoj čokoladi .
Izmješajte dobro i malo ohladitie pa prelite preko biskvita.
Priprema kreme:
Namočiti želatinu u vodu prema
uputi na vrećici.
Miksajte žumanjke sa šećerom.
Mlijeko zakuhajte pa ukuhajte
žumanjke sa šećerom.
Kuhajte sve zajedno na laganoj vatri uz stalno miješanje, ne smije
zavrijeti. Sklonite s vatre . Otopite bijelu čokoladu .Dodajte ocjeđenu želatinu i otopljenu bijelu čokoladu.
Pustite da se ohladi . U ohlađeno pažljivo umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag.
Premežite preko ganache kreme
Ohladite najmanje
sat vremena , ukrasite čokoladnim
hrskavim kuglicama (choco flips).
Uživajte !
Primjedbe
Objavi komentar