ღ Quatro delight





Ova slastica  me oduševila iz više razloga, izgleda fantastično i od samog pogleda na nju kreneš  mljackati.

Neodoljiv, savršen užitak za nepce:))) Pogledajte taj tamni sloj ganacha i bogatu bijelu kremu,  – savršen- čokoladni  - kremasti kolač.❀ヅ❤♫ :)




Za tijesto:
 4 bjelanjaka
 4 žlice šećera
 4 žlice oštrog brašna
Za ganache:
200ml vrhnja za kuhanje
200g (couverture) tamne čokolade
Krema:
listića želatine,
4 žumanjaka
4 žlice šećera
2 dcl mlijeka
200g (couverture) bijele  čokolade
500ml slatkog vrhnja za šlag
1Šlagfix



Priprema tijesta:
Napravite  snijeg od bjelanjaka.
Kad očvrsne postupno ,dodajte šećer miksajući . Zatim ručno umiješajte brašno. Izlitjte smjesu  u kalup obložen papirom za pečenje, dimenzija 20 x 25 cm.


Pecite pri temperaturi od 180 °C oko 10 - 15 minuta.
Priprema ganachea: 
Vrhnje zagrijte  do vrenja, pa prelijte  po isjeckanoj čokoladi .

Izmješajte dobro  i malo ohladitie pa  prelite preko biskvita.

Priprema kreme: 
Namočiti želatinu u vodu prema uputi na vrećici.
 Miksajte  žumanjke sa šećerom.

Mlijeko zakuhajte pa ukuhajte žumanjke sa šećerom.

 Kuhajte  sve zajedno  na laganoj vatri uz stalno miješanje, ne smije zavrijeti. Sklonite s vatre . Otopite bijelu čokoladu .Dodajte  ocjeđenu želatinu i otopljenu bijelu čokoladu.  Pustite da se ohladi . U ohlađeno  pažljivo umiješajte  čvrsto tučeno vrhnje za šlag.

Premežite preko ganache kreme

Ohladite najmanje sat vremena , ukrasite  čokoladnim hrskavim kuglicama (choco flips).


Uživajte !
Recept je izvorno s malim izmjenama   iz knjige „Premium kolači, deserti i slastice“


Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom