ღ Punjena jaja



Svake godine isti problem, što s ostacima s uskršnjeg  stola. Više kao ideja  za predjelo  ili za večeru . Meni pasalo za iskoristiti preostala jaja, jednostavno  i brzo se priprema , može se se puniti  po želji  različitim sastojcima.❀ヅ❤♫ :) 


Pristavite kuhati   jaja u hladnu vodu kojoj ste dodali   malo  soli. Kuhajte na umjerenoj  vatri 10 minuta,ocijedite , prelijte  hladom  tekućom  vodom.
Ogulite ljuske.Okomito prežite jaja , pa izvadite  i stavite žumanjke u drugu zdjelu.


Zdrobite ocjeđenu tunu vilicom i dodajte  u zdjelu s žumanjcima.
Dodajte  kapare, majonezu ,začine  i pomiješajte  sve dok se ne dobije glatka krema. Napunite prerezane  bjelanjke i držite ih u frižideru do posluživanja.  
Umjesto majoneze  možete koristiti  ricotta  ili  neki  drugi krem  sir.
Umjesto tune, kombinacija  šunka i sušeni pomidori, slani inćuni ili  neko povrće .

Dobar tek!

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom