ღ Oslić s krumpirom ( alla bakalar)
Savršeno je jelo za
ljubitelje morske ribe, uz dodatak češnjaka, maslinovog ulja i ribljeg temeljca
za jela .Oslić je riba koja je uvijek dostupna u ribarnicama i trgovinama, bilo da ga
kupujete kao oslić filete zamrznute bilo kao cijele primjerke ribe
s glavama ili ne, uz to je i cjenom prihvatljiv.
Pripremljen ovako (alla bakalar) jedna je od opcija finog jela izvedivog u raznim varijantama,
bilo za ručak ili večeru, brzo i
jednostavno se priprema i ne zahtjeva posebno umijeće u kuhinji, tek samo malo dobro volje i par osnovnih
sastojka. ❀ヅ❤♫ :)
SASTOJCI:
500 g oslića (file)
800 g krumpira
500 ml ribljeg
temeljca
1,5 dl bijelog vina
2 kapule
3 češnja češnjaka
celer list
maslinovo ulje, v
peršin list
2 lovorova lista
papar, sol
File oslića narezati
na komade, Krumpir ogulite i narežite na
ploškice 1/2 cm debljine.
U riblji
temeljac dodajte lovorov list i
zatim komadiće oslića. Kuhati svega nekoliko minuta, pa ribu izvaditi na stranu
šupljom žlicom.
Umalo posoljenoj vodi stavite ploške ploške krumpira 15-tak minuta. Pazite da se krumpir ne
prekuha i ne raspadne.
U prikladnu dubljiu
posudu uliti malo ulja, posipati sitno kosanim celer lišćem i protisnutim
češnjakomi kapulom , kratko prodinstati .
Naizmjence slagati redove krumpira
i ribe.
Između svakog reda posipajte peršinom . Neka završni sloj bude pretežito krumpir.
Između svakog reda posipajte peršinom . Neka završni sloj bude pretežito krumpir.
Pustite da malo odstoji
u svom soku prije posluživanja, a ako primjetite da vam je ostalo previše
temeljca i da ga krumpir nije lijepo upio, slobodno malo odlijte.
Dobar tek!
Super ručak draga! A tek sada vidim da si promjenila temu bloga, super ti je ! Pozdravi ti lete priko Učke!
OdgovoriIzbrišiHvala ti Anamarija, pozz i Sretan Uskrs
OdgovoriIzbriši