ღOrzotto s gljivama špinatom i bijelim grahom





Zima,je   nadam se  za nama  .  Sigle  prihvatljivije  mi kiše pa zatim  i sunce .I odmah se osjeća bolje . Obično svako jutro ustajem u 6 pa i nedjeljom  ,nekad malo kasnije al nikad  to nije dulje od dodatnih  15 minuta
Volim ustati rano, pa po svom ,čaj il kava il smotthie  … čitanje novosti  il u zadnje vrijeme rjeđe gledanje tv-a  kad uglavnom se prikzuju reprize repriza. Čitajući tako nedavno nabasah na ovaj recept, sa stranice ,koji odmah mi se  svidio  izgledom i sastavom ,pa ga odlučih isprobati
 Orzzoto je bio  odličan ,evo kako sam ga ja pripremila.❀ヅ❤♫ :)



Sastojci
 pola šalice ječma
voda
povrtna kocka za juhu
 timijan
450g šampinjona
limenka  bijeli grah
500g špinata
1 kapula 2-3 zrna češnjaka
sol papar
pola žličice acetto balsamico
 po potrebi parmezan


Priprema



U prikladnu posudu ulijte mlaku  vodu dodajte povrtnu kocku i prstohvat timijana, stavite  kuhati ječam. Kad zavrije  promiješajte , smanjite  vatru  , pokrijte i kuhajte 50-60 minuta. Provjerite vilicom je li kuhano.




U posudi  ugrijte maslinovo ulje pa podinstajte narezanu kapulu i češnjak.


Kad omekani dodajte očišćene narezane šampinjone, dinstajte mješajući oko 2 minute.Posolite popaprite pospite timijanom,smanjite toplinu.

Kad su gljive gotove dodajte procjeđen kuhani ječam, promješajte lagano  pa dodajte procjeđen  grah i   acetto balsamico


 Nakon sto su svi sastojci izmješali dodajte opran i ocjeđen špinat. Kuhajte kratko dok špinat ne povene . 


Pospite ribanim parmezanom i poslužite

link na izvor recepta

Dobar tek !

Primjedbe

Objavi komentar

Popularno

ღ Pureća jetra s špinatom i umakom od višanja

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Juha od suhog boba