ღOrzotto s gljivama špinatom i bijelim grahom
Zima,je nadam se za nama . Sigle prihvatljivije mi kiše pa zatim i sunce .I odmah se osjeća bolje . Obično svako jutro ustajem u 6 pa i nedjeljom ,nekad malo kasnije al nikad to nije dulje od dodatnih 15 minuta
Volim
ustati rano, pa po svom ,čaj il kava il smotthie … čitanje novosti il u zadnje vrijeme rjeđe gledanje tv-a kad uglavnom se prikzuju reprize repriza.
Čitajući tako nedavno nabasah na ovaj recept, sa stranice ,koji odmah mi se svidio izgledom i sastavom ,pa ga odlučih isprobati
Orzzoto
je bio odličan ,evo kako sam ga ja pripremila.❀ヅ❤♫ :)
Sastojci
pola šalice ječma
voda
povrtna kocka za juhu
timijan
450g šampinjona
limenka bijeli grah
500g špinata
1 kapula 2-3 zrna češnjaka
sol papar
pola žličice acetto balsamico
po potrebi parmezan
Priprema
U prikladnu posudu ulijte mlaku vodu dodajte povrtnu kocku i prstohvat
timijana, stavite kuhati ječam. Kad zavrije promiješajte , smanjite vatru
, pokrijte i kuhajte 50-60 minuta. Provjerite vilicom je li kuhano.
U posudi ugrijte
maslinovo ulje pa podinstajte narezanu kapulu i češnjak.
Kad omekani dodajte očišćene narezane šampinjone, dinstajte
mješajući oko 2 minute.Posolite popaprite pospite timijanom,smanjite toplinu.
Kad su gljive gotove dodajte procjeđen kuhani ječam,
promješajte lagano pa dodajte procjeđen grah i acetto
balsamico
Nakon sto su svi sastojci izmješali dodajte opran i ocjeđen špinat. Kuhajte kratko dok špinat ne
povene .
Pospite ribanim parmezanom i poslužite
link na izvor recepta
Pospite ribanim parmezanom i poslužite
link na izvor recepta
Dobar tek !
fino je ovo i lagano
OdgovoriIzbriši