ღ Cordon Bleu iz pećnice

"Chicken Cordon Bleu Bake"

Šunka, sir, piletina  urolani u lisnatom tjestu .Brz ,jednostavan  i  ukusan ručak  koji moja obitelj obožava . Ideja za recept je sa stranice tasty.co



Sastojci :
4 odreska pilećeg filea
sol , papar ,češnjak u prahu
2 lista puff pastery
Po potrebi  feta švicarskog sira (ovdje korišteno 8)
Po potrebi  feti šunke (ovdje  korišteno 4)
senf  za premazivanje
1 jaje za premazivanje
 krupna sol

 Priprema:
Pileće filete pospite solju, praprom ,češnjakom u prahu , ili začinite po vašoj  želji .
Stavite ih u plastičnu vrećicu i lagano natucite batom za meso.
Na svaki file slažite fetu sira ,šunke i završite sirom .


Posložite na prozirnu foliju .
Pomoću folije zarolajte ,uvijtite rubove .

Rolice stavite u duboko na 15-tak minuta.

Pećnicu zagrijte na 200 ° C .
Lisnato prerežite po pola , razvaljajte, premažite senfom .

Pileće rolice odmotajte iz folije, postavite na lisnato zarolajte, preklopite i zatvorite rubove pa  slažite na papirom za pečenje obložen kalup.

Premažite umućenim  jajem , viljuškom iscrtajte dekorativan uzorak.
Pospite krupnom solju .
Pecite 30 -45 minuta tjesto bi trebalo lagano posmeđiti.

Poslužite u salatu po želji.
 Dobar tek!
link na izvor recepa
https://www.youtube.com/watch?v=eOWxsR2r3PY

Primjedbe

Popularno

ღ Pureća jetra s špinatom i umakom od višanja

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Juha od suhog boba