ღ Chiffon cake s jagodama
Ovaj inzvaredno nježan i mekan kolač
odličan je u svim varijacijama, evo ga u verziji s jagodama čija
sezona nam uskoro stiže .U ovom slučaju jagode nisu samo ukras, također
su u tijestu, dajući poseban okus i nježnu ružičastu boju
unutar chiffona ❀ヅ❤♫
Sastojci
·
150g brašna prosijanog
·
150g šećera
3 jaja
·
70g ulja biljnog
·
150g jagoda
·
za čokoladni ganache
·
100g tamne cokolade
·
100g vrhnje za kuhanje
·
20g maslaca
Uključite pećnicu program s ventilancijom 160C ili gornji i donji grijač 180C.
Prosijite
brašno s praškom za pecivo , dodajte šećer i limun šečer ,
promješajte suhe sastojke ručno.
Očistite
operite i jagode par komada ostavite za dekoraciju ostale
narežite pa ih usitnite u blenderu ili štapnim mikserom u kašu .
U suhe sastojke umješajte 3
žumanjka, ulje, dodajte kašu od jagoda ,kratko pomiješajte mikserom.
Bjelanjke
ulupajte sa malo soli u čvrst snijeg .
Umješajte ih ručno u
smjesu okrećuči špatulom lagano od dna prema gore.
Ulijte u maslacom
namazan i pobrašnjen kalup i pecite u prethodno ugrijanoj pećnici oko 45
minuta.
Pečen kolač izokrenite pažljivo na rešetku i pustite da se potpuno ohladi prije ukrašavanja.
Slatko vrhnje zagrijete
gotovo do vrenja i potom ga prelijete preko nasjeckane čokolade pa miješate dok
ne dobijete glatku smjesu.Za malo sjaja možete dodati i 20 g maslaca na 100 g
čokolade
Ohlađen kolač
premažite čokoladnim ganachem , ukrasite preostalim jagodama i
strugotinama od čokolade.
Uživajte !
Primjedbe
Objavi komentar