ღ Chiffon cake s jagodama






Ovaj inzvaredno nježan i mekan  kolač odličan je u svim   varijacijama, evo ga u verziji s jagodama čija sezona nam uskoro stiže .U ovom slučaju jagode nisu samo  ukras,  također su  u tijestu, dajući poseban okus i  nježnu  ružičastu boju unutar chiffona❀ヅ❤♫ 

Sastojci
·        150g brašna prosijanog
·        150g šećera
·        Limun šećer Dolcela
3 jaja
·        70g ulja biljnog
·        150g jagoda
·            za čokoladni ganache
·        100g tamne cokolade
·        100g vrhnje za kuhanje
·        20g maslaca



Uključite pećnicu program s ventilancijom 160C ili  gornji i donji grijač 180C.




Prosijite brašno s praškom za pecivo , dodajte  šećer i  limun šečer , promješajte suhe sastojke ručno.
 Očistite operite i  jagode par komada  ostavite za dekoraciju  ostale narežite pa ih usitnite u blenderu ili štapnim mikserom u kašu .



U suhe sastojke  umješajte  3 žumanjka, ulje, dodajte kašu od jagoda ,kratko pomiješajte  mikserom.
Bjelanjke ulupajte sa malo soli u čvrst snijeg .


Umješajte ih ručno u smjesu  okrećuči  špatulom  lagano od dna prema gore.


Ulijte u maslacom namazan i pobrašnjen kalup i pecite u prethodno ugrijanoj pećnici oko  45 minuta.


Pečen kolač izokrenite pažljivo na rešetku i pustite da se potpuno ohladi prije ukrašavanja.
Slatko vrhnje zagrijete gotovo do vrenja i potom ga prelijete preko nasjeckane čokolade pa miješate dok ne dobijete glatku smjesu.Za malo sjaja možete dodati i 20 g maslaca na 100 g čokolade


Ohlađen kolač premažite   čokoladnim ganachem , ukrasite preostalim jagodama i strugotinama od čokolade.


Uživajte !

Primjedbe

Popularno

ღ Pureća jetra s špinatom i umakom od višanja

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Juha od suhog boba