ღ Brzi quiche bez kora sa gljivama, sirom i špinatom
Slasna pita quiche od špinata sa ricottom ,gljivama , sirom i jajima pravo je proljetno jelo .Idealno kao lagani ručak ili večera ,a ovakva kombinacija namirnica mi je i inače odlična. Pravih ju bez podloge od tjesta ,no po želji može se radit i na podlozi od prhkog ili lisnatog tijesta, nadjev je fenomenalan i oduševljava me kombinacija okusa i kremozna struktura . Dakle , bez puno premišljanja, pita od špinata sa sirom i jajima čeka na vas ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci:
500 gr svježeg špinata
2-3 list kadulje
125 gr gljiva (šampinjoni…)
2 dcl šalica mlijeka
4 svježa jaja
150gr ribaneg sira ementaler
125 gr ricotta sira
125 gr natrgane mozzarele
po ukusu sol i papar
malo ribani muškatni orašćić
talijansko sušeno začinsko bilje
za posip malo ribanog chedar sira
po potrebi krušne mrvice
po potrebi maslac
U
tavi otopite maslac ,dodajte list dva kadulje ,pa lagano prepržite narezane gljive.
Pospite ribanim muškatnim orašćićem .Dodajte očišćeni špinat i dinstajte kratko dok špinat povene.
Sklonite s vatre.
Pospite ribanim muškatnim orašćićem .Dodajte očišćeni špinat i dinstajte kratko dok špinat povene.
Sklonite s vatre.
U prikladnoj posudi razbijte 4
jaja, razmutite ih te dodajte šalicu mlijeka.
U smjesu jaja i mlijeka dodajte sol i papar, začine , ribani ementaler natrganu mozarellu, ricotta sir, špinat i prethodno prepržene gljive.
Smjesu prelijte u posudu za pečenje koju ste premazali maslacem i posuli krušnim mrvicama .
Prekrijte ribanim chedar sirom .
Pecite na 240 stupnjeva oko 45 minuta.
Dobar tek !
U smjesu jaja i mlijeka dodajte sol i papar, začine , ribani ementaler natrganu mozarellu, ricotta sir, špinat i prethodno prepržene gljive.
Smjesu prelijte u posudu za pečenje koju ste premazali maslacem i posuli krušnim mrvicama .
Prekrijte ribanim chedar sirom .
Pecite na 240 stupnjeva oko 45 minuta.
Sve pojedeno...super
OdgovoriIzbrišimorati će se ponoviti :-)
OdgovoriIzbriši