ღ Pirjana janjetina u bijelom vinu i origanu
Sastojci za 4 osobe:
- 1/5kg janjetine s kostima
- 2 mrkve
- 2 stabljijke celera
- 1 crvena (ljubičasta) kapula
- 2-3 zrna češnjaka
- 100 g otkoštenih crnih maslina
- 2 pomidora
- 1 neprskani limun korica
- 2dcl bijelpog vina
- svježi origano
- po potrebi maslinovo ulje
- po potrebi sol i papar
- Priprema:
- Janjetinu narezati na komade natrljajte sa krupnom morskom soli, i ostavite da odstoji 2-3 sata
Oguliti mrkvu narezati na štapiće, kao i celer , te kapulu na listiće , češnjak pritisnuti nožem . Paradajz ukoliko vam smeta kožica potopite u kipuću vodu na par minuta pa ogulite, ukoliko vanm ne smeta narežite na krupnije komade .Naribajte kolricu limuna.
Komade janjetine dobro zapecite na tavi na maslinovom ulju
U pekač posložite komade mesa dodajte narezano povrće, koricu limuna, podlijte bijelim vinom ,posolite i popaprite te pirjajte dok meso ne omekša . Po potrebi podlijte vodom ili temeljcem.
Pred kraj dodajte listiće timijana i crne masline i prelijte s malo maslinovog ulja.
Poslužite uz neki fini kruh, lešo kuhani krumpir , salatu i čašu vina.
Primjedbe
Objavi komentar