ღ Pirjana janjetina u bijelom vinu i origanu








Janjetina je prava  delicija, sama po sebi  je  bogata okusima, i ne treba joj puno začina tako da je naćešće samo solim , no  sasvim odlično  se slaže s češnjakom, origanom, ružmarinom, mažuranom, metvicom i majčinom dušicom  pa   ukoliko se od onih koji baš  i nevole njen miris ,  on je u ovom jelu  ublažen  začinima (limunova korica i sok, češnjak origano). Uz lešo krumpir ,salatu ...super ručak ❀ヅ❤♫

Sastojci za 4 osobe:
  • 1/5kg janjetine s kostima
  • 2  mrkve
  • 2 stabljijke celera
  • 1 crvena (ljubičasta) kapula
  • 2-3 zrna češnjaka
  • 100 g otkoštenih crnih maslina
  • 2 pomidora
  • neprskani limun korica
  • 2dcl  bijelpog vina
  • svježi origano
  • po potrebi maslinovo ulje
  • po potrebi sol i papar
  • Priprema:


  • Janjetinu narezati na komade natrljajte  sa krupnom morskom soli, i ostavite da odstoji 2-3 sata 

Oguliti mrkvu narezati na štapiće, kao i celer , te kapulu na listiće  , češnjak  pritisnuti nožem . Paradajz ukoliko vam smeta kožica potopite u kipuću vodu na par minuta pa ogulite, ukoliko vanm ne smeta narežite na krupnije komade .Naribajte kolricu limuna.


Komade janjetine dobro zapecite na tavi  na maslinovom ulju 

U pekač posložite komade mesa dodajte narezano povrće, koricu limuna, podlijte bijelim vinom ,posolite i popaprite te pirjajte dok meso ne omekša . Po potrebi podlijte vodom ili temeljcem.

Pred kraj dodajte listiće timijana i  crne masline  i prelijte s malo maslinovog ulja.


Poslužite uz  neki fini kruh, lešo kuhani krumpir , salatu i čašu vina.

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom