ღ Osso bucco
Zamislite si pred očima scenu iz filma “Kum”, ono kad on zatraži od svoje supruge da mu pripremi zadnji obrok, a ona mu pripremi osso bucco.To me zaintrigrilo odavno.... da jednom probam ili pripremim .Recepata za osso bucco ima poprilično , rade se na razne načine, te je najpoznatija varijanta osso bucco a la milanese ,koji se tradicionalno služi uz istoimeni rižoto . Prenosim vam ovu malo drugačiju verziju ,također često paravljenu na sjeveru Italije ..isprobanu po recedpturi s village kitchen , a poslužih jednostavno uz palentu .❀ヅ❤♫
Sastojci
za 3 osobe
za suhu marinadu:
malo čili papričica
3-4 zrna češnjaka
- malo maslinovo ulje
- sol
- začinsko bilje ružmarin, timijan
- ostalo
- 3 komada osso bucco teleći
- 750ml crno vino
- cca 2 l temaljca gveđa ili pileća juha
- 1 kapula ili par ljutika
- 2-3 stpake celera
- 3 mrkve
- 300g pomidora sjeckanih
- žlica Koncentrata od rajčice
- sol papar po ukusu
Priprema
Hladno marinirajte odreske osso bucc-a, s grančicom ružmarina, timijana ,malo čili fererona ,par zrna češnjaka i maslinovog ulja. Otatavite u frižideru preko noći.
-
- Drugi dan ,karamelizirajte osso bucco na jakoj vatri sa svake strane ,par minuta pa izvadite i odložite na pijat sa strane.
-
- Nasjeckajte mrkvu , ljutiku ili kapulu i celer list,
-
- dodajte u istu posudu ,te prodinstajte kratko
-
nasjeckajte pomidore
-
- Nakon što malo omekša povrće , dodajte narezane pomidire.
-
- Podlijte vinom i pustite da lagano krčka,
-
Kada se reducira vino ispd 2/3
-
vratite meso i podlijte jušnim temeljcem i ostavite da krčka, te povremeno ,lagano promješajte," protresite"posudu .
-
Kad se umak reducirao, a meso omekšalo otprilike trebalo mi je 2 sata, možete servirati.
-
- Dobar tek ! & ♫♩♬♫
uhhhhh predobro
OdgovoriIzbrišihvala!!!
OdgovoriIzbriši