ღ Osso bucco





Zamislite si  pred očima scenu iz filma “Kum”,  ono  kad on zatraži od svoje supruge da mu pripremi zadnji obrok, a ona mu pripremi osso bucco.To me  zaintrigrilo odavno.... da jednom  probam ili pripremim .Recepata za osso bucco ima poprilično , rade se na razne načine, te je   najpoznatija  varijanta osso bucco a la milanese ,koji se tradicionalno služi uz istoimeni rižoto .  Prenosim vam ovu malo drugačiju verziju ,također često paravljenu na sjeveru Italije  ..isprobanu  po recedpturi  s village kitchen  , a poslužih  jednostavno uz palentu  .❀ヅ❤♫ 

Sastojci

  za 3 osobe
za suhu marinadu:


  • malo maslinovo ulje
  • sol
  • začinsko bilje ružmarin, timijan
  • ostalo
  • 3 komada osso bucco teleći
  • 750ml crno vino
  • cca 2 l temaljca gveđa ili pileća juha
  • kapula ili par ljutika
  • 2-3 stpake celera
  • mrkve
  • 300g pomidora sjeckanih
  • žlica Koncentrata od rajčice 
  • sol papar po ukusu
  • Priprema

  • Hladno  marinirajte odreske osso bucc-a, s grančicom ružmarina, timijana ,malo  čili fererona ,par zrna češnjaka i maslinovog  ulja. Otatavite  u frižideru  preko  noći.


  • Drugi dan ,karamelizirajte osso bucco na jakoj vatri sa svake strane ,par minuta pa izvadite i odložite  na pijat sa strane.

  • Nasjeckajte mrkvu , ljutiku ili kapulu i  celer list,

  • dodajte u istu posudu ,te prodinstajte kratko
  • nasjeckajte  pomidore  

  • Nakon što malo omekša povrće ,  dodajte narezane pomidire.

  • Podlijte vinom  i pustite da lagano krčka,
  • Kada se reducira  vino ispd 2/3 
  • vratite   meso i   podlijte jušnim temeljcem i ostavite da krčka, te povremeno ,lagano promješajte," protresite"posudu .
  • Kad se umak reducirao, a meso  omekšalo otprilike trebalo mi je 2 sata,   možete servirati. 

  • Poslužila ovaj put uz uz palentu.
    link na izvor recepta 
    Osso Buco | The Village Kitchen | Northern Italy




    • Dobar tek ! & ♫♩♬♫ 
    •  



  •    

Primjedbe

Objavi komentar

Popularno

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Juha od suhog boba

ღ Pure magic