ღ Monaco kocke
Još jedan kremasti kolač, bez pečenja ,za ljubitelje grisa i pudinga .U mojoj izvedbi uz dodatak tapioka perlica. Recept je u orginalu bez dodatka ( tapioke ) objavljen u knjizi Moji najbolji kolači 2.
Sastojci
Podloga:
Fila#1
150g Šećera ( kristal)
7 dcl vode
3 dcl soka od jagode , višnje, maline ili sl.
kod mene 3
žlice tapioka perla opcija
Fila#2
8dcl mlijeka
Dekoracija:
1/2 l vrhnja za šlag
malo ribana čokolade ili mrvice
Priprema:
Složiti
kekse u kalup 30 x 20 cm.
Kuhati na
laganoj vatri gris u vodi pomiješanoj sa sokom i šećerom
dok se ne zgusne,
vruće preliti po keksima
Ukoliko se odlučite kao ja umješati i tapioka perle u gris ,onda pripremite mlake vode koju ćete doljevati po potrebi ,mješajući naprestano , kuhajte dok se perlice ne skuhaju( postanu prozirne) oko 15- tak minuta.Vruće prelijte po keksima
Pudinge skuhajte na mlijeku prema uputama na vrećici.
Prelitjte preko kreme i pustiti da se dobro ohladi.
Ohlađen
kolač ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i čokoladnim mrvicama ukrasiti šlagom.
&♫♩♬♫
Drago mi je da te vidim u blogerskim vodama i čestitam ti na pokretanju bloga!
OdgovoriIzbrišiŠto se tiče slatkiša, verujem da je odličan a tapioku obožavam, mada je ne koristim tako često.
Neka ti je srećno!
Puno hvala Zorice
OdgovoriIzbrišifinooo :)))
OdgovoriIzbrišihvalaaa
OdgovoriIzbriši