ღLignje na salatu s kaparima i maslinama
Uvijek u potrazi za novim zanimljivim salatama isprobah još jednu kombinaciju , može biti jednostavno samo kao salata ili lagano, fino predjelo .Volite li laganiju hranu, koja nije ni pržena ni pečena, salata od lignji (u ovom slučaju lignjuni ) je odličan izbor za savršen petak. ❀ヅ❤♫ (Recept je izvorno iz Lidlove knjige recepata Tomaž vs Mate , po receptu Tomaža Kovačića.)
Sastojci za 4 osobe
- 1 kg liganja ( umjesto liganja sam koristila 500g očišćenih lignjuna)
- 1/2 limun svježe cjeđeni sok
- 1 manja kapula
- 1 manja ljubičasta kapula
- malo peršin list
- 2-3 lovor list
- 1 dcl bijelog vina
- 50g kapara
- 50g maslina
- po potrebi maslinovo ulje
- po potrebi vinski ocat
- po potrebi sol, papar
- opcionalno svježi chili
- PRIPREMA:
- Lignje ili (lignjune ) očistite i dobro isperite.
Blanširajte ih u tekućini od bijelog vina, vode, uz dodatak kapule, lovorovog lista i malo vinskog octa.Pazite da ih ne prekuhate, treba im tek nekoliko minuta da se termički obrade.
-
Ohladite ih , začinite sokom limuna , solju paprom , kaparima, maslinama , komadićima sjeckane ljubičaste kapule, octom i maslinovim uljem.Po želji možete dodati malo sviježeg čilija.
-
Dobar tek ! & ♫♩♬♫




Primjedbe
Objavi komentar