ღLignje na salatu s kaparima i maslinama

Uvijek u potrazi za novim zanimljivim salatama isprobah  još jednu kombinaciju  , može biti jednostavno samo kao salata ili  lagano, fino predjelo .Volite li laganiju hranu, koja nije ni pržena ni pečena, salata od lignji (u ovom slučaju lignjuni ) je odličan  izbor za savršen petak. ❀ヅ❤♫ (Recept je izvorno iz  Lidlove  knjige recepata Tomaž vs Mate , po receptu Tomaža Kovačića.)

Sastojci za 4 osobe

  • 1 kg liganja ( umjesto liganja sam koristila 500g očišćenih lignjuna)
  • 1/2 limun svježe cjeđeni sok
  • manja kapula
  • manja ljubičasta kapula
  • malo peršin list
  • 2-3 lovor list
  • 1 dcl bijelog vina
  • 50g kapara
  • 50g maslina
  • po potrebi maslinovo ulje
  • po potrebi vinski ocat
  • po potrebi sol, papar
  • opcionalno svježi chili
  • PRIPREMA:
  • Lignje ili (lignjune ) očistite i dobro isperite.



Blanširajte ih u tekućini od bijelog vina, vode, uz dodatak kapule, lovorovog lista i malo vinskog octa.Pazite da ih ne prekuhate, treba im tek nekoliko minuta da se termički obrade.
  • Ohladite ih , začinite sokom limuna , solju paprom , kaparima, maslinama , komadićima sjeckane ljubičaste kapule, octom i maslinovim uljem.Po želji možete dodati malo sviježeg čilija.
  • Dobar tek !   & ♫♩♬♫ 


Primjedbe

Popularno

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Juha od suhog boba