ღ Lady kocke






Kremasti kolači su su nešto u čemu svim osjetilima volimo uživati ,zimi nakon popodnevne šetnje dok vatrica pucketa u maloj peći na drva , dajući  poseban topli ugođaj  domu , uz netom skuhanu kaficu ili omiljenu šalicu čaja.  Orginal ovog recepta je prepisan u bilježnicu,  iz kuharice  "Moji najbolji kolači 2".  Uz neke moje dodatke  i sitne izmjene ove Lady kocke, su jedan od kremastijih kolača koje sam pravila u zadnje vrijeme.♫      


Sastojci
·        za tjesto
·        jaja
·        velike žlice kakaa u prahu 
·        1/2 Prašaka za pecivo
·        žlice oštrog brašna
·        velike žlice ulja
·            Nadjev#1
·        200g mljevenih lješnjaka + malo za posip
·        velike žlice mlijeka
·            premaz
·        4-5 velikih žlica đžema od ribizla
·            Nadjev#2
·        Puding čokolada 
·        4 dcl mlijeka
·        150g maslaca sobne temperature
·        velike žlice šećera u prahu
·        Nadjev#3
·        Kokos premium puding  
·        4dcl mlijeka
·        150g maslaca sobne temperature
·        velike žlice šećera u prahu
·            # Dekor
·        500ml vrhnja za šlag
Čokoladne mrvice ili ribana čokolada



Priprema

Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom.
Bjelanjke s malo soli istući u snjijeg.


Dodati ulje, brašno pomješano s kakaom i pec praškom.
Ručno ( kuhačom, žlicom  )umješati snjijeg od bjelanjaka,
Peći 10 minuta na 180C, u prethodno ugrijanoj pećnici.
Provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen.
Pekla sam u papirom za pečenje obloženom  kalupu dimenzija    20 x 35 cm.
1.  Nadjev#1
Zakuhati mlijeko sa šećerom, pa preliti preko mljevenih lješnjaka. Biskvit odvojiti od papira za pečenje, vratiti u isti kalup pa nanjeti nadjev.


Premazati  đžemom od ribizla.



2.  Nadjev#2

Čokoladni puding pomješati s 4 žl. šećera i malo mlijeka. Skuhati u preostalom mljijeku. Kad se puding ohladi umješati  izrađeni maslac ( smiksan  s šećerom u prahu) te sjediniti u krem  mikserom.Nanjeti nadjev na kolač.




Posuti mljevenim lješnjacima.



3.  Nadjev#3

Kokos premium puding  promješati s 4 žl. šećera i malo mlijeka   te skuhati u preostalom  mlijeka. 
 Kad se puding ohladi umješati  izrađeni maslac ( smiksan  s šećerom u prahu) te sjediniti u krem  mikserom.
 Nanjeti  nadjev  na kolač.
4.  Dekoracija



Vrhnje istući u šlag. Premazati kolač , posuti čokoladnim mrvicama ili ribanom čokoladom.Ostaviti da se rashladi preko noći.


Napomena!
 Za pripremu  orginalnoj verzijii kolača ,izbacite premaz od đžema,  posipod  lješnjaka  po čokoladnoj kremi, a Kokos premium  puding, zamjenite pudingom od vanijlije. Također u orginal verziji maslac se umješa  bez dodavanja šećera u prahu .
U slast!

    
&♫♩♬♫


Primjedbe

Objavi komentar

Popularno

ღ Pureća jetra s špinatom i umakom od višanja

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Pure magic