ღ Hrskava puretina u cornflakesu






Pohano  volimo .... od pariškog, bečkog, milanskog, Orly , onog u sezamu pa evo jednog u cornfalakesu.  Pripremila sam   pureće  "hrskavce",  ovako na zdraviji način, u pećnici. Možete ih jednako peć i u dubljem ulju .  Narezani  na  sitnijie komadiće veličine zalogaja i posluženi uz razne umake  postaju  odličan izbor  "fingerfood" za razna druženja i zabave.
Pripremju se  u svega 20-tak minuta od par sastojaka. Obožavmo ga  svi redom…a  nakon ovog ostaju puni trbuščići   i malo suđa za pranje.❀ヅ❤♫ 


Sastojci




Pripremite brašno, umućena jaja cornflakes koji ste rukama razmrvili.   Vrlo malo  posolite jaja u koje ćete umakati meso.
Uvaljajte u brašno, zatim u jaja pa u cornflakes .



Panirane komade poslažite na papirom za pečenje obložen lim .



Zagrijte pećnicu na 200C.Pecite oko20minuta  (ovisno o jačini pećnice) odnosno dok se ne zarumene. Pazite da se ne prepeku jer će se isušiti. Ako vam je opcija pženje u ulju  ispržite ih tako.




Poslužite odmah uz prilog po želji ; kuhano povrće, pire krumpir,  ili uz neki  umak ukoliko ih režete na manje komadiće kao  za"fingerfood". Ja sam ovdje za ručak servirala uz fažolete /mahune  i malo krastavac kisele salate iz "zimnica zaliha"
  • Dobar tek !
  • & ♫♩♬♫













Primjedbe

Objavi komentar

Popularno

ღ Pureća jetra s špinatom i umakom od višanja

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Juha od suhog boba