ღ Hrskava puretina u cornflakesu
Pohano volimo .... od pariškog, bečkog, milanskog, Orly , onog u sezamu pa evo jednog u cornfalakesu. Pripremila sam pureće "hrskavce", ovako na zdraviji način, u pećnici. Možete ih jednako peć i u dubljem ulju . Narezani na sitnijie komadiće veličine zalogaja i posluženi uz razne umake postaju odličan izbor "fingerfood" za razna druženja i zabave.
Pripremju se u svega 20-tak minuta od par sastojaka. Obožavmo ga svi redom…a nakon ovog ostaju puni trbuščići i malo suđa za pranje.❀ヅ❤♫
Sastojci
- 400g purećih prsa (ili pilećih)
- cca 150g Cornflakesa kukuruznih pahuljica, zdrobljenih
- 2 jaja
- 2 žlice brašna
- po potrebi Vegeta Twist za zlatnu piletinu
- po potrebi sol
- po potrebi ulje ukoliko pržite u ulju
- Priprema:
- Puretinu narežite na željene komade,začinite Vegeta Twist za zlatnu piletinu i možete krenuti s paniranjem.
Pripremite brašno, umućena jaja cornflakes koji ste rukama razmrvili. Vrlo malo posolite jaja u koje ćete umakati meso.
Uvaljajte u brašno, zatim u jaja pa u cornflakes .

Panirane komade poslažite na papirom za pečenje obložen lim .
Zagrijte pećnicu na 200C.Pecite oko20minuta (ovisno o jačini pećnice) odnosno dok se ne zarumene. Pazite da se ne prepeku jer će se isušiti. Ako vam je opcija pženje u ulju ispržite ih tako.
Uvaljajte u brašno, zatim u jaja pa u cornflakes .
Panirane komade poslažite na papirom za pečenje obložen lim .
Zagrijte pećnicu na 200C.Pecite oko20minuta (ovisno o jačini pećnice) odnosno dok se ne zarumene. Pazite da se ne prepeku jer će se isušiti. Ako vam je opcija pženje u ulju ispržite ih tako.
Poslužite odmah uz prilog po želji ; kuhano povrće, pire krumpir, ili uz neki umak ukoliko ih režete na manje komadiće kao za"fingerfood". Ja sam ovdje za ručak servirala uz fažolete /mahune i malo krastavac kisele salate iz "zimnica zaliha"
-
Dobar tek !
- & ♫♩♬♫
fino fino
OdgovoriIzbrišiSuper, poham u pećnici, probat ću i ovo s corflakesom.
OdgovoriIzbriši