ღPileće trakice s limunom i artičokama



Fino ,jednostavno,  lagano piletina sa artičokama ,limunom i krumpirom.Meni je ovo fantazija  od ručka:)  Coolinarika recept dana 27.05.2018.

Sastojci za 4 osobe
Za marinadau
2 žlice maslinova ulja
grančica ružmarina
1 sviježi limun narezan na tanke kriške
sok limuna
2 česna češnjaka
Ostalo:
1 Pileća prsa izrezana na trakice
6-8 kom artičoke sviježe ili pasterizirane u naljevu narezane na kriške
5-6 kom mladi krumpir
par komada otkoštenih zelenih maslina
2 česna češnjaka
2-3 mlada kapula ili ljutika
sol ,papar
po želji sviježe sjeckan peršin
po potrebi sušeno mediteransko začinsko bilje



Pripremite meso tako da je narerežete prsa na trakice
Da biste pripremili marinadu, pomiješajte sve sastojke, dobro izmiješajte i prelijte meso pa nakapajte iscijeđen limunov sok.

Pustite da se marinira između 10 minuta do sat vremena. 



U međuvremenu narežite artičoke, ukokliko koristite sviježe ili zaleđene poškropite ih limunovim sokom .

Krumpir očistite  pokuhajte otprilike  10 tak minuta u posoljenoj vodi

 pazeći da se ne raskuha (ovisi o veličini krumpira)ocjedite. 

Zagrijte  maslinovo ulje grill tavi  ili sličnoj u posudi  pržite trakice okrećući ih dok ne dobiju boju.Izvadite i odložite sa strane.

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.


U posudu za pečenje dodajte prokuhan krumpir, aričoke  ,masline ,češnjak začinsko bilje zalijte masnoćom na koj se pržili meso prema potrebi dodajte još ulja dobro  promiješajte.

Po ukusu dozačinite sol i papr ,pred kraj pečenja dodajte na trakice narezanu piletinu i pustite da sve zapeče zajedno. Otprilike 15 minuta. Servirajte  poškropljeno sokom limuna, posuto svježe sjeckanim peršinom. 

Dobar tek!


Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom