ღPileće trakice s limunom i artičokama
Fino ,jednostavno, lagano piletina sa artičokama ,limunom i krumpirom.Meni je ovo fantazija od ručka:) Coolinarika recept dana 27.05.2018.
Sastojci
za 4 osobe
Za
marinadau
2
žlice maslinova ulja
grančica
ružmarina
1
sviježi limun narezan na tanke kriške
sok
limuna
2
česna češnjaka
Ostalo:
1 Pileća
prsa izrezana na trakice
6-8
kom artičoke sviježe ili pasterizirane u naljevu narezane na kriške
5-6
kom mladi krumpir
par
komada otkoštenih zelenih maslina
2
česna češnjaka
2-3
mlada kapula ili ljutika
sol
,papar
po
želji sviježe sjeckan peršin
po
potrebi sušeno mediteransko začinsko bilje
Pripremite
meso tako da je narerežete prsa na trakice
Da biste pripremili
marinadu, pomiješajte sve sastojke, dobro izmiješajte i prelijte meso pa
nakapajte iscijeđen limunov sok.Pustite da se marinira između 10 minuta do sat vremena.
U međuvremenu narežite artičoke, ukokliko koristite sviježe ili zaleđene poškropite ih limunovim sokom .
Krumpir očistite pokuhajte otprilike 10 tak minuta u posoljenoj vodi
pazeći da
se ne raskuha (ovisi o veličini krumpira)ocjedite.
Zagrijte pećnicu na 220
stupnjeva.
U
posudu za pečenje dodajte prokuhan krumpir, aričoke ,masline ,češnjak začinsko bilje zalijte
masnoćom na koj se pržili meso prema potrebi dodajte još ulja dobro promiješajte.
Po ukusu dozačinite sol i papr ,pred kraj pečenja
dodajte na trakice narezanu piletinu i pustite da sve zapeče zajedno. Otprilike
15 minuta. Servirajte poškropljeno sokom limuna, posuto svježe
sjeckanim peršinom.
Dobar
tek!
Primjedbe
Objavi komentar