ღ Oslić s krumpirom ( alla bakalar)




Savršeno je jelo za ljubitelje morske ribe, uz dodatak češnjaka, maslinovog ulja i ribljeg temeljca za jela .Oslić je riba koja je uvijek dostupna  u ribarnicama i trgovinama, bilo da ga kupujete kao oslić filete zamrznute  bilo kao cijele primjerke ribe s glavama ili ne, uz to je  i cjenom prihvatljiv.
Pripremljen ovako   (alla bakalar) jedna je od  opcija finog jela izvedivog u raznim varijantama, bilo za ručak ili večeru, brzo i jednostavno se priprema i ne zahtjeva  posebno umijeće u kuhinji, tek samo malo dobro volje i par osnovnih sastojka.❀ヅ❤♫ :)


SASTOJCI:
500 g oslića (file)
800 g krumpira
500 ml ribljeg temeljca
1,5 dl bijelog vina
2 kapule
3 češnja češnjaka
 celer list
maslinovo ulje, v
peršin list  
2 lovorova lista
papar, sol

File oslića narezati na komade,  Krumpir ogulite i narežite  na ploškice 1/2 cm debljine.
U riblji temeljac dodajte  lovorov list i zatim komadiće oslića. Kuhati svega nekoliko minuta, pa ribu izvaditi na stranu šupljom žlicom.

Umalo  posoljenoj vodi stavite ploške   ploške krumpira  15-tak minuta. Pazite da se krumpir ne prekuha i ne raspadne.

U prikladnu dubljiu posudu uliti malo ulja, posipati sitno kosanim celer lišćem i protisnutim češnjakomi kapulom , kratko prodinstati .

Naizmjence slagati redove krumpira i ribe.

 Između svakog reda posipajte peršinom . Neka završni sloj bude pretežito krumpir.


Podlijte   vinom i  temeljcem, poklopiti   pa kuhati oko 20 minuta.

Pustite da malo odstoji u svom soku prije posluživanja, a ako primjetite da vam je ostalo previše temeljca i da ga krumpir nije lijepo upio, slobodno malo odlijte.

     
Dobar tek!


Primjedbe

  1. Super ručak draga! A tek sada vidim da si promjenila temu bloga, super ti je ! Pozdravi ti lete priko Učke!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti Anamarija, pozz i Sretan Uskrs

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom