ღ Brzi quiche bez kora sa gljivama, sirom i špinatom





Slasna pita quiche  od špinata sa ricottom ,gljivama , sirom i jajima pravo je proljetno jelo .Idealno kao lagani ručak ili večera ,a ovakva kombinacija  namirnica mi je i inače odlična. Pravih ju bez podloge od tjesta   ,no po želji  može se radit i na podlozi od prhkog ili lisnatog tijesta, nadjev je fenomenalan i oduševljava me  kombinacija okusa i kremozna struktura . Dakle , bez  puno premišljanja, pita od špinata sa sirom i jajima čeka na vas ❀ヅ❤♫ :)


Sastojci:

500 gr svježeg špinata
2-3 list kadulje
125 gr gljiva (šampinjoni…)
2 dcl šalica mlijeka
4 svježa jaja
150gr ribaneg sira ementaler
125 gr ricotta sira
125 gr natrgane mozzarele
po ukusu sol i papar
malo ribani muškatni orašćić
talijansko sušeno začinsko bilje
 za posip malo ribanog chedar sira
po potrebi krušne mrvice 
po potrebi maslac

U tavi otopite maslac ,dodajte list dva kadulje ,pa  lagano prepržite narezane gljive. 

Pospite ribanim muškatnim orašćićem  .Dodajte očišćeni špinat i dinstajte kratko dok špinat povene. 

Sklonite s vatre.
 U prikladnoj posudi razbijte 4 jaja, razmutite ih te dodajte šalicu mlijeka.

U smjesu jaja i mlijeka dodajte sol i papar, začine , ribani ementaler natrganu mozarellu, ricotta sir, špinat i prethodno prepržene gljive.


Smjesu prelijte u posudu za pečenje koju ste premazali maslacem i posuli krušnim mrvicama .

Prekrijte ribanim chedar sirom . 



Pecite na 240 stupnjeva oko 45 minuta.



Dobar tek !

Primjedbe

Objavi komentar

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom