ღ Fina maneštra od gljiva s borlotti grahom




Još jedno zdravo i lagano jelo , jednostavne pripreme za  koju   možete koristiti suhi grah   ili onaj iz limenke.  Ukoliko koristite suhi borlotti grah, prethodno ga morate skuhati , tad   cijela priprema traje dulje jer mu  treba vremena za kuhanje.
Dok još traju hladniji dani  ,obično kad  založim vatru , pristavim i grah nek se kuha  o istom trošku, uvijek će se nakako iskoristit ili za ručak il za kakvu salatu . Ovdje sam koristila prethodno kuhani grah.❀ヅ❤♫ :)
 
Sastojci za 2 osobe:
150 g gljiva šampinjoni
400 g  borlotti grah
6-7 pomidora grapolo
2 zrna češnjaka
2 lišća  lovor
po potrebi ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol ,papar i slatka paprika po ukusu

Očistite gljive i izrežite ih. posudi zagrijte  ulje ,dodajte  dva zrna češnjaka i čili papriku .


Zatim dodajte  narezane pomidore 

 i kad izgube svoju tekućinu  dodajte gljive , dinstajte nekoliko minuta.

Podlijte vodom u kojoj ste  kuhali  grah  začinite po ukusu sol papar dodajte slatku papriku .
Na kraju dodajte grah i podlijte vodom ako je potrebno.

Kuhajte oko 5 minuta, odnosno  dok se skuhaju  gljive i grah. 
Pustite da odmori prije posluživanja, poslužite uz fetu kruha ili prepečenac .

Dobar tek ! 


Primjedbe

Popularno

ღ Pureća jetra s špinatom i umakom od višanja

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Juha od suhog boba