ღ Fina maneštra od gljiva s borlotti grahom
Još jedno zdravo i lagano jelo , jednostavne pripreme za koju možete koristiti suhi grah ili onaj iz limenke. Ukoliko koristite
suhi borlotti grah, prethodno ga morate skuhati , tad cijela priprema traje dulje
jer mu treba vremena za kuhanje.
Dok još traju hladniji dani ,obično kad
založim vatru , pristavim i grah nek se
kuha o istom trošku, uvijek će se nakako
iskoristit ili za ručak il za kakvu salatu . Ovdje sam koristila prethodno kuhani grah. ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci za 2 osobe:
150 g gljiva šampinjoni
400
g borlotti grah
6-7 pomidora grapolo
2
zrna češnjaka
2 lišća
lovor
po
potrebi ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol ,papar i slatka paprika po ukusu
Očistite gljive i izrežite ih.
Zatim dodajte narezane pomidore
i kad izgube svoju tekućinu dodajte gljive , dinstajte nekoliko minuta.
Podlijte vodom u kojoj ste kuhali grah začinite po ukusu sol papar dodajte slatku papriku .
Na kraju dodajte grah i podlijte vodom ako je potrebno.
Kuhajte oko 5 minuta, odnosno dok se skuhaju gljive i grah.
Pustite da odmori prije posluživanja, poslužite uz fetu kruha ili prepečenac .
Dobar tek !
Primjedbe
Objavi komentar