ღ Tart od smokav i kozjeg sira
Svestrane smokve se lijepo slažu sa svime ,sada im je sezona i guštamo u njima . Evo ih su slanoj
verziji s kozjim sirom, pomama , pršutom, otočkim začinskim biljem u ovom prefinom tartu.
Sastojci: za 4-5 osoba
1 lisnato tjesto
po potrebi začinski maslac i krušne mrvice
8- 10 svježih smokava
8-10 mini pomidora crerry ili žuta kruškica
nekoliko feta pršuta
100 g ruccole
250 g svježi kozji sir
maslinovo ulje
sol papar
ružmarin , origano bosiljak
po potrebi ribana mozarella sir
Postupak:
Naljipše bi bilo da sami naberete smokve i za ovo jelo a i za ostalo guštiranje.
Kalup za pečenje premežite maslacem sa začinskim biljem , pospite krušnim mrvicama
Lisnato tjesto odmrznite pa ga razvaljajte tanko da dobijete podlogu za tart ,višak odrežite i stavite sa
strane.
Ubrane pomidore operite razrežite , razrežite smokve, ruccolu operite osušite, sir ocjedite iz salamure u
kojoj stoji
na položeno lisnato tjesto rasporedite namrvljeni sir, smokve i pomidore
Dodajte natrgan pršut, opranu i posušenu ruccolu
Pospire ribanim mozzarella sirom začinite začinskim biljem i vrlo malo posolite
Od preostalog tijesta napravite mrežu preko tarta, premažite umućenim jajem.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 185°C oko 20 do 25 minuta ili dok vam kore ne dobe boju.
Pospite krupnom solju i svježim ružmarinom
Uživajte! Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar