ღ Tart od smokav i kozjeg sira






Svestrane smokve  se lijepo  slažu  sa svime ,sada im je sezona i  guštamo u njima .  Evo ih su slanoj 

verziji s kozjim sirom, pomama , pršutom, otočkim začinskim biljem u ovom prefinom tartu. 




Sastojci:   za 4-5 osoba


  
1 lisnato tjesto 


po potrebi začinski maslac i krušne mrvice


8- 10 svježih smokava


8-10 mini pomidora crerry ili žuta kruškica


 nekoliko  feta pršuta 


100 g  ruccole


250 g  svježi kozji sir


maslinovo  ulje


sol papar


ružmarin , origano bosiljak 


 po potrebi ribana mozarella sir


Postupak:


Naljipše bi bilo  da sami naberete smokve  i za ovo jelo a i za ostalo  guštiranje. 





Kalup za pečenje premežite maslacem sa začinskim biljem , pospite krušnim mrvicama







Lisnato tjesto odmrznite  pa ga razvaljajte tanko da dobijete podlogu za tart ,višak odrežite i stavite sa

strane.




Ubrane pomidore operite razrežite , razrežite smokve, ruccolu operite osušite, sir ocjedite iz salamure u 
kojoj  stoji 


na položeno lisnato tjesto rasporedite namrvljeni sir, smokve i pomidore


Dodajte natrgan pršut, opranu i posušenu ruccolu


 Pospire ribanim mozzarella sirom začinite  začinskim biljem i vrlo malo posolite 


Od preostalog tijesta napravite mrežu preko  tarta, premažite umućenim jajem.


 Pecite  u prethodno zagrijanoj pećnici na 185°C oko 20 do 25 minuta ili dok vam kore ne dobe boju.



Pospite krupnom solju i svježim ružmarinom




Uživajte! Dobar tek!

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom