ღ Mexican Spiced Hot Chocolate
U ovim danima intenzivne hladnoće, meni jedino i najbolje što se moglo izvući bilo je ostati kući ,ugrijati vrućim čajem, prosvest vrjeme čitajući dobru knjigu , pripremati tople juhe na staroj peći na drva. Ne mogu ni zamisliti prikladnu sliku da njom istjeram zimsku hladnoću. Srećom grijanje je dobro funkcioniralo i tako je , nadam se ,najhladniji dan za nama . Nakon mog domaćinskog i nejgovog napornog radnog dana, zagrijali smo se ovom finom vrućom čokoladom isprobanom po receptu Ine Garten(Autorice desetak uspješnih kuharica, voditeljice kulinarskog showa Barefoot contessa na Food Networku..) I bilo je mmmmmmm apsolutno ,nevjerojatno dobrooo .. ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci:
500 ml mlijeka
1žlica smeđeg šećera
150g tamne čokolade
1/2 žličice ekstrakta vanilije
pstohvat mljevenog cimeta
pretohvat kajenskog papara
2 štapića cimeta
dodala sam još i
komadić suhog feferona
1vanil burbon šećer
opcionalno tekilla ovdje korišten brandy
Priprema:
· Mlijeko i šećer zagrijte na laganoj vatri dodajte ekstrakt vanilije
Ubacite pstohvat cimeta , kajenskog papra, štapiće cimeta i komadić feferona, te natrganu čokoladu
Promiješajte, i pričekajte za počne kuhati.
Ukoliko se usudite dodajte kapić tekille ,ja nisam imala pa je poslužio i domaći brandy ; )
Uživajte!
Ovo mora da je ludiloooo...
OdgovoriIzbrišiBome je:-)
OdgovoriIzbrišiOvo je saveršeno. Radila sam slično po receptu Pomoravke i bilo je jako lepo. Kajenski biber obožavam i ovo mi je pun pogodak.
OdgovoriIzbrišiEvo sad vidim da sam pogrešila sa objavom imena, drugi pokušaj, ha,ha, ukapirala sam. Sve što sam gore navela, potpisujem.
OdgovoriIzbrišiAleksandra hvala puno
OdgovoriIzbrišiuhhh izvrsno
OdgovoriIzbrišiHvala:-)
OdgovoriIzbriši