ღ Mexican Spiced Hot Chocolate



U ovim  danima  intenzivne hladnoće, meni jedino i najbolje što se moglo izvući bilo je ostati kući ,ugrijati  vrućim  čajem, prosvest vrjeme čitajući  dobru knjigu  , pripremati  tople  juhe na  staroj peći na drva. Ne mogu ni zamisliti prikladnu sliku da  njom istjeram  zimsku hladnoću. Srećom grijanje je dobro funkcioniralo  i tako je , nadam se ,najhladniji dan za nama . Nakon mog  domaćinskog i nejgovog  napornog radnog dana, zagrijali smo se ovom finom vrućom čokoladom isprobanom  po receptu Ine Garten(Autorice desetak uspješnih kuharica,  voditeljice kulinarskog showa Barefoot contessa na Food Networku..) I bilo je  mmmmmmm apsolutno ,nevjerojatno dobrooo .. ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci:
500 ml mlijeka
1žlica smeđeg šećera
150g tamne čokolade
1/2 žličice ekstrakta vanilije
pstohvat mljevenog cimeta
pretohvat kajenskog papara
2 štapića cimeta
dodala sam još i
komadić suhog feferona
1vanil burbon šećer
opcionalno tekilla  ovdje korišten brandy

Priprema:


·    Mlijeko i šećer zagrijte na laganoj vatri dodajte ekstrakt vanilije 




      Ubacite pstohvat cimeta , kajenskog papra,  štapiće cimeta i komadić feferona, te natrganu čokoladu

    Promiješajte,  i pričekajte za počne kuhati.



Maknite s vatre čim zavrije, prelijte u čaše i servirajte.

Ukoliko se usudite dodajte kapić tekille ,ja nisam imala pa je poslužio i domaći brandy ; )
Uživajte!

Primjedbe

  1. Od tanjira do pjata4:23 PM, ožujka 02, 2018

    Ovo je saveršeno. Radila sam slično po receptu Pomoravke i bilo je jako lepo. Kajenski biber obožavam i ovo mi je pun pogodak.

    OdgovoriIzbriši
  2. Evo sad vidim da sam pogrešila sa objavom imena, drugi pokušaj, ha,ha, ukapirala sam. Sve što sam gore navela, potpisujem.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom