ღ Linolada krem kocke
Hmmm...kakao– lješnjaci i dobra doza krem lješnjak kakao namaza ,kombinacija je koju svi vole😋
Savršenstvo poput sunčanog dana koji poboljšava raspoloženje , poput zagrljaja voljene osobe, poput dobre vijesti ... još k tome kad u domu imate sve sastojke eto prilike za pripremu ovog kolača.
Baza je jednostavni kakao kolač,bez jaja, za fil krem namaz i tučeno vrhnje... teško da se može odoljeti slasnoj kocki.
Jednostavne je pripreme, istovremeno iznimno ukusan.Svakako morate probati ,uživat ćete u svakom zalogaju !❀ヅ❤♫ :)
Sastojci: (mjera je čaša od jogurta)
*Za tijesto
3 čaše kiselog mlijeka ili jogurta
2 čaše šećera
2 čaše oštrog brašna
1 čaša ulja
1 čaša sjeckanih prženih lješnjaka
3 žlice kakaa
2 žličice sode bikarbone
*Za premazivanje kolača
6 žlica lino lade duo
po potrebi mljeka ili kave za razradu
po potrebi mljeka ili kave za razradu
*Krema
5 žlica Lino lade duo
½ l tučenog slatkog vrhnja
*Posip
Čokoladne strugotine/sjeckani prženi lješnjaci
Priprema:
Miksajte zajedno kiselo mlijeko (jogurt), šećer, ulje,sjeckane
pržene lješnjake i brašno ,pomiješano s kakaom i sodom u glatku smjesu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 30 min, u kalupu obloženom papirom
za pečenje, dimenzije 20 x 30 cm.Provjerite štapićem je li kolač pečen.Ostavite
da se ohladi.
Kad se biskvit ohladi premažite ga s razrađenom (promješajte žlicom namaz s malo kave ili mlijeka) lino ladom.
Priprema kreme:
Miksajte vrhnje za šlag ,dodajte mu 5 žlica lino lade.
Premažite po kolaču i ostavite da se dobro ohladiti.
Po želji ukrasite čokoladnim strugotinama ili sjeckanim
prženim lješnjacima.
Ohlađeno razrežite, poslužite.
Ohlađeno razrežite, poslužite.
U slast!