ღ Gratinirani kremasti poriluk


Zanimljivo jednostavno jelo od poriluka i krumpra  s hrskavom
zapečenom koricom od sira, izvrsno kao prilog ili samostalan obrok !
:)


Sastojci: za 4 osobe ...vrijeme pripreme 45 min

1 poriluk

2 krumpira

2 zrna češnjaka

svježi vlasac

maslinovo ulje

sol, papar ,Vegeta

kopar sušeni

jušni temeljac ili voda za podljevanje

*i još

25g  ribanog Parmigiano Reggiano

1 žlica krušne mrvice

papar

Priprema:

Poriluk očistite, narežite na kolutiće ,ogulite krumpir, narežite ga na kockice.

Na maslinovom ulju kratko popržite nasjeckani češnjak.


Dodajte poriluk i mješajući  pirjajte na laganoj vatri, par minuta.


 Podlijte jušnim  temeljcem ili vodom da prekrije povrće, nastavite kuhati.


Dodajte krumpir, začinite po volji  vegeta, sol ,papar, kopar  i kuhajte na laganoj vatri dok se 

krumpir ne skuha. Prema potrebi podlijte vodom ili temeljcem ne previše




Pomješajte ribani parmezan, krušne mrvice i papar.


Prebacite krem juhu u vatrostalne posude,pospite svježe sjeckanim vlascem pa prekrijte smjesom 

sira i krušnih mrvica. 


Zapecite 5 min u pećnici na  grill funciji 240 C.



Kad korica  dobije zlatnu boju izvadite i poslužite.




Dobar tek!

*Inspiracija za ovaj recept  je sa stranice cucchiaio.it 

izvorni recept možete pogledati  ovdje

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom