ღ Gratinirani kremasti poriluk
Zanimljivo jednostavno jelo od poriluka i krumpra s hrskavom
zapečenom koricom od sira, izvrsno kao prilog ili samostalan obrok !❀ヅ❤♫ :)
Sastojci: za 4 osobe ...vrijeme pripreme 45 min
1 poriluk
2 krumpira
2 zrna češnjaka
svježi vlasac
maslinovo ulje
sol, papar ,Vegeta
kopar sušeni
kopar sušeni
jušni temeljac ili voda za podljevanje
*i još
25g ribanog Parmigiano
Reggiano
1 žlica krušne mrvice
papar
Poriluk očistite, narežite na kolutiće ,ogulite krumpir,
narežite ga na kockice.
Na maslinovom ulju kratko popržite nasjeckani češnjak.
Dodajte
poriluk i mješajući pirjajte na laganoj
vatri, par minuta.
Podlijte jušnim
temeljcem ili vodom da prekrije povrće, nastavite kuhati.
Dodajte krumpir, začinite po volji
vegeta, sol ,papar, kopar i kuhajte na laganoj vatri dok se
krumpir ne
skuha. Prema potrebi podlijte vodom ili temeljcem ne previše
Pomješajte ribani parmezan, krušne mrvice i papar.
Prebacite krem juhu u vatrostalne posude,pospite svježe
sjeckanim vlascem pa prekrijte smjesom
sira i krušnih mrvica.
Zapecite 5 min u pećnici
na grill funciji 240 C.
Kad korica dobije zlatnu
boju izvadite i poslužite.
Dobar tek!
*Inspiracija za ovaj recept je sa stranice cucchiaio.it
izvorni recept možete pogledati ovdje