ღ Meksička gusta juha s kukuruzom


(recept dana na Coolinarika 02/08/18 )

Fina ,ukusna  i zasitna  juha koja lako  može proći i kao samostalan lagani obrok .


Sastojci :

3 klipa kukuruza skuhana oguljeno zrnje

3 veće kapule

3-4 zrna češnjaka

5-6 komada žute rajčice

1 paprika babura

1 limeta sok

1 feferon

sviježe sjeckani peršin

maslinovo ulje

soli(po potrebi)

papar po potrebi

1 Povrtni temeljac za jela

voda




Priprema:

Pripremite sve potrebno  povrće.Operite i očistite peršin ,pariku ,pomidor i feferon. Nasjeckajte češnjak i kapulu . Kukuruz prethodno skuhajte u posoljenoj vodi, ohladite pa nožem skinite znje . Dio zrna ostavite za dekoraciju .
U posudu ulijte maslinovo ulje pa ubacite kukuruz i sjeckanu kapulu i česnjak. Dinstajte na srednje laganoj vatri ,mješajući dok kapula malo ne omeša.

Dodajte odjednom sve ostalo povrće , nasjeckanu papriku , feferon  ,sjeckani pomidor  i pola sjeckanog peršina pa nastavite dinstati, povrće će pustiti svoje tekućine (pomidor) rajčice koje sam ovdje  koristila su sorta Green tiger  iznimno  rodna i slatkastog okusa idealna za sokove  ja ih koristim u svemu  , eto u tom slučaju  ne treba dodavat šećera u  umake kako kod nekih crvenih kiselkastih sorti  te  prastara sorta  Žuta kruškica, vjerojatno jedna od prvih koje su prenesene  iz Amerike u Europu također nešto slada okusom .


Dodajte povrtni temeljac ,pa prelijte vodom da pokrije povrće i nastavite kuhati na laganoj vatri  20-ak minuta.
Dobro usitnite  juhu štapnim mikserom pa vratitie na vatru  ulitjte sok ocjeđene limete , prema ukusu dozačinite ( sol papar)
Pustite na vatri  sve da još  samo lagano prokuha.

Prije serviranja pospite svježe sjeckanim peršinom i peostalim znjem kukuruza.


Dobar tek !

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom