ღ Chana masala- Slanutak u curry umaku


Pikantni slanutak na indijski način,poslužuje  se uz naan kruh,  jednako dobro slaže se uz dugozrnatu rižu Basmati  ❀ヅ❤♫ :) 


Sastojci: za 4 osobe vrijeme pripreme 60 minuta

250 g suhog slanutka

passata rajčica

1 kapula

3-4 zrna češnjaka

1 chilli papričica

40 ml ulja

15 g maslaca

sol

malo šećera

Začini:korijander u prahu,papar,kumin,kurkuma,,mljevena crvena paprika, đumbir u prahu, kajenski

papar,cimet,sjemenke komorača, kardamon.

Za posipanje: svježi đumbir, listići korijandra po želji

Priprema:

Slanutak namočite večer ranije. Skuhajte ga  u blago posoljenoj vodi. Vodu sačuvajte.

Zagrijte ulje u tavi  popržite sitno sjeckanu kapulu i papričicu 2 minute.

Dodajte  sitno sjeckani češnjak,sa svim začinima osim kajenskog papra i crvene paprike. Pržite pola

 minute da začini otpuste aromu.

 Zalijte sa 100 ml vode u kojoj ste kuhali slanitak , promješajte poižući  kuhačom sve s dna tave.

Dodajte kuhani slanutak, zalijte passatom, promješajte posolite, začinite šećerom,

kajenskim paprom, mljevenom crvenom paprikom i kuhajte na laganoj vatri 15tak  minuta.

Sklonite s vatre , umješajte maslac, ostavite da odstoji  desetak minuta prije posluživanja.

Narežite đumbir i listiće korijandra.Pospite i poslužite.

Dobar tek !


Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom