ღ Pohani cvijet bagrema



U svibnju  osim dobro znane bazge i bagrem(akacija) divno  zamiriše...Kao  djeca brali smo  ove  cvjetove  i žvakali slatki nektar koji nam se svima  sviđao.Pravila sam slatko od bagrema https://www.coolinarika.com/recept/slatko-od-akacije-bagrema/  a ovaj put krenuh isprobati  pohane cvjetiće nakon nakoliko verzija s tjestom  zapisujem ovaj   najjednostavniji način  bez dodavanja jaja ili zaslađivača u tijesto,  koji svojim laganim slanim okusom pospješuje nježni miris i prirodnu slatkoću  cvjetova bagrema..❀ヅ❤♫ :) 

za smjesu :

20 tak cvjetova bagrema

50 g brašna pola glatko pola oštro

100 ml mineralne vode hladne

malo soli

1/2 žčičice pec praška

cimet u prahu

ulje za prženje

dodatno:

Po ukusu meda bagrem

ili šećer u prahu i cimet



Cvijet bagrema  poželjno je da  uberite ujutro, dok se  nije potpuno otvorio . Operite u vodi pazeći da što manje pupoljaka otpadne. Slažite  na kuhinjski ubrus da se osuši.

 


Dobro sjedinite sastojke za pohanje ( brašno ,sol i vodu po želji malo cimeta i u smjesu)   da ne ostanu grudice brašna.  Po želji ovdje  možete umješati  i jedno jaje probala sam i tako, važno je da gustoća smjese  na kraju bude  gušća od smjese za palačinke ali ne  pregusta kako bi cvjetiće mogli umočiti i da se dobro ljepi za njih. Dodam malo praška za pecivo kako bi mi se tijesto napuhalo, ali može i bez .

Ulje zagrijte na srednje jakoj vatri te cvijet bagrema koji ste umočili u  smjesu za pohanje pržite do zlatno žute boje. Slažite na  ubrus da  upije višak masnoće.Poslužte  toplo preliveno bagremovim medom ili  posuto cimetom  i šećerom u prahu .


Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom