ღ Ječam s tunom šafranom i šparogama



Ukoliko volite   ječam ili   ako možda i  niste pretjerani ljubitelj,  probajte na ovaj način. Možda otkrijete njegovo drugačije lice. Nama se ječam u formi orzota baš sviđa, aromatiziran šafranom  uz tunu  i  dodatak šparoga pošto im je sezona a, i  falilo mi je nešto zeleno da upotpuni vizualni dojam . Jednostavno ,brzo ,izvrsno kao prilog , predjelo ili lagani samostalan obrok .❀ヅ❤♫ :) 

Sastojci  za 4 osobe:

 200  g kuhanog ječma
  •  250g  šparoga
  •  2  tune u vlastitom soku
  • malo šafrana 
  • po potrebi maslinovo ulje 
  • sol, papar

Priprema :

U posudu s posoljenom vodom dodajte malo šafrana pa pristavite kuhati ječam oko 20 minuta odnosno koliko je potrebno da se skuha.


Dok se ječam kuha , pripremite šparoge
uklonte im  vlaknasti vanjski dio , te ih narežite na male komadiće . 


Zagrijte ulje u tavi ,dodajte  narezane  šparoge posolite ih i pržite 6-7 minuta na visokoj temperaturi  ,neprestalno  miješajući, i pazeći  ostanu hrskave i svježe . Pustite da se ohlade .


Kad se ječam skuhao procjedite ga,  pustite da se ohladi u zdjeli u kojoj ćete servirati. Dodajte mu pržene šparoge. 


Ocijedite tunjevinu, odvojite je  na komade i dodajte u smjesu.
Promješajte i po potrebi dozačinite po ukusu.


Hladni ječam s tunom i šafranom čuva se u hladnjaku nekoliko dana. Da biste obogatili ovi jelo , možete dodati  sastojke poput feta sira , maslina, pistacija ili rajčice u ulju.


Dobar tek !

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom