ღ Blue velvet cake
Danas nastavljam u plavičastim tonovima , odlučih pripremiti ovu divnu baršunasti tortu, čija me crvena verzija oduševila odavno, i jedan je od omiljeniih mi američkh kolača .
Vrjeme je za malo promjene za nešto slično a, opet različito vizualno, za malo igre maštom i ukrašavanjem , stoga evo plave verzije tradicionalnog crvenog baršuna. Hmmm tirkizne možda....sve u svemu konačni proizvod je pred vama , baršunasta ,visoka , predivna , čak čini mi se sofisticiranijia od starije crvene mu sestre . Ukoliko ste ljubitelj plave, isprobajte i javite da znam kako je to bilo!❀ヅ❤♫ :)
Sastojci:
250 g brašna 120 g mekog maslaca sobne temperature 250 g šećera 2 jaja 1 žličica ekstrakta vanilije 250 ml mlaćenice * 1/2 čajna žličice boje u prahu ili plave boje 1 žličica jabučnog ili bijelog octa 1 žličica sode bikarbone 1/2 žličice soli
sastojci za filu : 500 g mascarpone sira 1 žličica ekstrakta vanilije ili aroma vanilije 120 g šećera u prahu 300 g vrhnja za šlag
Mlaćenica je bitna u ovom kolaču, možete je kupiti u dobro opskrbljenim supermarketima.
Ili izraditi sami tako da 125 ml manje masnog mlijeka i 125 ml jogurta, sjedinite u posudi, dodajte s čajnu žličicu solka limuna i pričekajte oko 20 minuta.
Za intenzivniju plavu boju poželjno je da koristite boje u gelu ili prahu, boje u tekućini su manje jake .Dozu prilagodite prema tome koju nijansu želite dobiti. Ja sam imala malo plave boje u prahu i kolač je ispao plavozelen .Površina sva tri triju sloja kao što vidite i iz mog prikaza , može se malo razlikovati u boji, ali to je samo površina ,ne brinite biskvit će iznutra biti odabrane boje.
Postupak za biskvit
Izvadite maslac iz hladnjaka najmanje sat vremena prije nego što ćete
ga koristiti , mora biti mekan.
Mikserom izradite omekšani
maslac mutite oko 5 minuta.
Dodajte polovicu šećera pomješanog s burbon šećerom,
nastavljajući miksati sve dok se ne dobije bijela i pjenušava krema.
Postupno dodajte jaja ekstrakt vaniliju i
boju.
Na kraju dodajte mlaćenicu
naizmjenično s prethodno prosijanim brašnom i
miksajte smanjenom brzinom dok
ne dobijete homogenu smjesu.
Izlijte tijesto u 3 posude promjera 20 cm, Pecite na 170 ° C pethodno ugrijanoj pećnici oko 30 minuta.
Ako je vaša pećnica mala, možete
peći prva dva, a zatim treći, ili ukoliko nemate tri ista pleha pecite kore zasebno .Smjesu do
pečenja ostavite u dobro pokrivenoj posudi u frižideru dok prvi biskviti peku.
Kada ste pripravili sve tri baze,
pustite ih da se potpuno ohlade izvađene
iz kalupa.
U međuvremenu, pripremite kremu:
U dobivenu kremu umješajte prehodno tučeno vrhnje za šlag i nježno
dodajte smjesi mascarpone i šećera.
Čim dobijete homogenu kremu, spremno
je za nanošenje.
Slaganje
torte :
Uzmite prvi biskvit i položite ga na tanjur za serviranje , naesite sloj kreme. Nastavite ovako do posljednjeg sloja biskvita i kreme .
Premažite tortu sa svih strana. Ukrasite po želji .
Uživajte !
link na izvor
Primjedbe
Objavi komentar